Alege un ruj care ţi se potriveşte

Alege un ruj care ţi se potriveşte

Trimite și altora

Bună duminică, dragele mele prietene,

O nouă duminică, o noua zi relaxantă ne întâmpină şi sunt foarte încântată de caldura verii, de florile colorate din gradina care adună într-o horă albinuţele harnice dar mai ales de cafeaua sau ceaiul aromat băut în compania voastră.

Mi-am propus să vă introduc în această zi călduroasă dar placuta, un subiect drag noua, femeilor inspirată fiind şi de culorile grădinii, şi anume, “pata de culoare” care nu lipseşte cu siguranţă din geanta fiecărei femei. Această “pată de culoare” care ne dă o stare de bine sau o senzaţie de femeie puternică, este rujul şi/sau gloss-ul .

Deoarece în meseria mea am avut ocazia de a machia multe cliente, am avut curiozitatea să întreb dacă folosesc rujul sau gloss-ul în fiecare zi şi răspunsurile au fost atât hazlii cât şi pline de importanţă pentru că acesta era dat pe fugă în spatele soţului care se bărbierea, în masină la semafor dar şi în faţa oglinzii, singură şi liniştită, într-o rochie elegantă la care rujul roşu purpuriu se potrivea de minune. Aşadar,”pata de culoare”, aşa cum o numesc eu, ne dă o stare de bine, asigurându-ne de asemenea o siguranţa de sine a femeii care îşi acordă importanţă zi de zi. Ştiu că sunt momente dificile în viaţa noastră în care nu ne gândim neaparat la cum arătăm dar feminine cum suntem căutăm să aducem fericirea pe feţele noastre chiar şi prin trucuri mici .

Aşa cum v-am povestit în celelalte epistole, trucuri de înfrumuseţare au apărut încă din perioada reginei Cleopatra trecând prin diferite compoziţii unele mai letale ca celelalte. Dar astăzi mi-am propus să vă prezint compoziţia celui mai dorit obiect din magazinele de specialitate, compoziţie care diferă în funcţie de culoare şi strălucire. Culoarea roşie a rujului este dată, conform studiilor, de gândăceii care trăiesc pe cactuşi care în amestec cu amoniacul sau soluţia de carbonat de sodiu scot la suprafață culoarea numită roşu carmin. Un alt ingredient folosit în fabricarea rujurilor rezistente (24 hour water-proof) este eosinul care conferă rujului o culoare mai închisa iar rujurile de culoare roz au în compozitie dioxidul de titaniu care diluează pigmentul rosu. Rujurile conţin ulei de ricin în proporţie de 65%, acesta asigurând hidratarea buzelor dar şi posibila întindere a rujului pe buze. Un alt ingredient folosit în confecţionarea rujurilor este capsaicina,  care provine din ardeiul iute şi are proprietatea de a inflama uşor buzele, dându-le astfel mai mult volum.

Rujurile comercializate pot avea texturi diferite, ele clasificându-se în mai multe categorii :

  • ruj cremos(conţinut mare de ceară de albine conferind hidratare puternică);
  • ruj mat(conţinut mare de pigmenţi dar rezistente la transfer pe o perioadă îndelungată);
  • rujul sidefat;
  • glossul sau balsamul de buze;
  • rujul pentru volum.

Şi cum povestea rujului este abia la început iar alegerea potrivită dumneavoastră poata da o stare de bine, vă doresc duminică plăcută, relaxantă şi plină de culoare. Nu uitaţi că noi suntem cele care imprimăm “pata de culoare” în viaţa noastră!

A voastră

Diana Vătafu


Trimite și altora