Primul Djokovic-Murray în Finala Roland Garros. O vedem în direct

Primul Djokovic-Murray în Finala Roland Garros. O vedem în direct

Trimite și altora

Numerele 1 şi 2 mondial caută fiecare titlul care le lipseşte din palmares.

Novak Djokovic sau Andy Murray. Roland Garros va avea un nou campion astăzi. Numele noului câştigător va ieşi din duelul tradiţional al circuitului din ultimii ani. O luptă între numărul 1 mondial – Novak Djokovic, respectiv numărul 2 în clasamentul ATP – Andy Murray. Au jucat unul împotriva celuilalt de 33 de ori, de 23 de ori câştigând tenismenul sârb.

Cei doi ajung faţă în faţă într-o altă finală de Grand Slam pe zgura de la Roland Garros unde nu s-au mai înfruntat până acum. Este locul unde Rafael Nadal a dominat din 2005, anul acesta fiind nevoit să se retragă din motive medicale.

„Am jucat prima dată amândoi când aveam 11 ani (au astăzi 29) şi pe atunci dacă cineva ne-ar fi spus că vom rivaliza la nivelul acesta nu am fi crezut niciodată”, spune Djokovic care este pentru a patra oară în finala turneului parizian în căutarea titluilui care îi lipseşte din palmares. Două le-a pierdut în faţa lui Nadal iar în ultimul a fost eliminat de Stan Wawrinka.

Djokovic deţine deja 11 titluri de Grand Slam, roland Garros fiind singurul care îi lipseşte. Dacă reuşeşte să îl câştige va avea posibilitatea să lupte anul acesta pentru mult râvnitul Grand Slam (câştigarea celor patru turnee mari într-un an). În istoria ATP nimeni nu a mai reuşit să o facă de la australianul Rod Laver (1962 şi 1969), omagiat anul acesta la Roland Garros pentru această mare performanţă.

Finala Roland Garros de astăzi începe la orele 15,00 şi este transmisă de Eurosport.


Trimite și altora