Apel la bunul simț: Mai multe femei celebre vor să lase bărbaţilor „libertatea de a deranja”

Apel la bunul simț: Mai multe femei celebre vor să lase bărbaţilor „libertatea de a deranja”

Trimite și altora


Mai multe femei, între care actriţa Catherine Deneuve, Brigitte Lahaie, Catherine Millet, au publicat marţi în Le Monde un text prin care „apără libertatea de a deranja” a bărbaţilor şi de a se opune „campaniei de acuzaţii” apărută după cazul Weinstein, ca urmare a reacţiilor generate de acest scandal mondial, potrivit AFP, citate de News.ro.

„Violul este o crimă. Dar flirtul insistent sau stângaci nu reprezintă o ofensă, nici bravura o agresiune macho”, scriu în cotidian 100 de actriţe, scriitoare, cercetătoare sau jurnaliste, respingând „puritanismul” apărut după primele acuzaţii de hărţuire sexuală care l-au vizat pe mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein.

„Campania de acuzaţii”, „justiţia expeditivă”: bărbaţii au fost „sancţionaţi în profesia lor, constrânşi să demisioneze, doar pentru că au atins un genunchi, au încercat să fure un sărut, au vorbit de lucruri intime în timpul unei cine de lucru sau au trimis mesaje cu conotaţii sexuale unei femei care nu simţea atracţie la rândul ei”, susţin ele, evocând „un val purificator” care s-a născut odată cu mişcările #Balancetonporc şi #Metoo.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Pentru acest grup de femei, din care fac parte şi editoarea Joëlle Losfeld, actriţa Ingrid Caven, jurnalista Elisabeth Lévy sau scriitoarea Catherine Robbe-Grillet, „această febră a trimis «porcii» la abator, în loc să ajute femeile să devină autonome, serveşte intereselor duşmanilor libertăţii sexuale, extremiştilor religioşi, a celor care estimează că femeile sunt fiinţe aparte, copii cu chip de adult” şi cer să fie protejate.

„Ca femei, nu ne recunoaştem în acest feminism care, dincolo de denunţări ale abuzurilor de putere, iau chipul unei uri faţă de bărbaţi şi sexualitate”, scriu semnatarele acestui text.

„Noi apărăm o libertate a supărării, indispensabile în libertatea sexuală. Suntem astăzi suficient de avertizate pentru a admite că instinctul sexual este prin natura lui ofensiv şi sălbatic, dar suntem şi suficient de conştiente pentru a nu confunda flirtul stângaci cu agresiunea sexuală”.

Probabil că s-a mers prea departe în cruciada împotriva „prădătorului sexual”, bărbatul normal de lângă tine, colegul de muncă terorizat de campania ultra-feministă declanșată de fenomenul Weinstein. De la extrema rechinului cu putere care profită de poziția de forță pentru a-și satisface orgoliul de macho alfa s- trecut prea ușor la polul opus cu consecința extremismului de tip Ku-Kux-Klan, un feminism extrem în care femeile nu se mai regăsesc.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.


Trimite și altora