Ministerul Diasporei se desfiinteaza

Ministerul Diasporei se desfiinteaza

Trimite și altora


  • Premierul Mihai Tudose a prezentat un plan de restructurare a Guvernului, în cadrul căruia ministerul diasporei se va desființa, fiind absorbit de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În această restructurare ar rebui să dispară șapte ministere. Mihai Tudose își dorește un Executiv cu mai puține ministere. Vă amintim că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost înființat acum un an scrie revista emigrantul.it

În opinia președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor deputatul PMP Constantin Codreanu, gestul reprezintă “un regres politic major și un atentat la securitatea cultural-identitară a a României”.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Deputatul Constantin Codreanu a ținut de asemenea să puncteze: “suntem în anul Centenarului Marii Uniri și a făuririi Statului român modern. Într-un asemenea an, încărcat de un  simbolism istoric aparte, desființarea MRO, contrara interesului național la coeziune și consolidare demografică, ar căpăta valențe negative în plus”.

Ministrul diasporei, Andreea Păstârnac, este acum angajată într-o campanie de convingere a conducătorilor PSD că ministerul pe care îl conduce merită să rămână în viață.

În prezent, Guvernul are în componență, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, 24 de miniștri și doi miniștri delegați, la Fonduri Europene și la Afaceri Europene.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.


Trimite și altora