Congresul Românilor de Pretutindeni – suna pretentios dar chiar ne intereseaza

Congresul Românilor de Pretutindeni – suna pretentios dar chiar ne intereseaza

Trimite și altora

     Pentru inceput, inca este timp sa ne dam cu parerea privind metodologia propusa cu speranta ca cei care au propus-o vor tine cont de parerile noastre. In Spania numarul mare al conationalilor poate fi un atu important, daca suntem in stare sa organizam o reprezentare si sa nu ne limitam doar la dialoguri ale surzilor specifice asa ziselor discutii pe grupurile de FaceBook.

     Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, a publicat pe site-ul instituției Metodologia privind organizarea alegerii delegaţilor Congresului Românilor de Pretutindeni. Deocamdată, documentul este supus dezbaterii publice. Data limită până la care se pot trimite propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest document este 8 August, toate acestea putând fi trimise atât în scris, la adresa Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Bd. Primăverii nr.22, sector 1, Bucureşti, cât și pe e-mail – transparenta@dprp.gov.ro 

Documentul poate fi găsit pe următorul link http://www.dprp.gov.ro

     Asta inseamna ca ar fi timpul sa ne comportam ca o comunitate, sa promovam reprezentanti care sa incerce sa faca lobby pe langa puterea de la Bucuresti, in cauzele care ne intereseaza direct. Metodologia prezentata este stufoasa, incompleta si lasa mult loc de speculatii, este insa e un instrument de lucru. Emigratia româneasca a ajuns la o faza de maturitate suficienta incât sa fie constienta ca are un cuvant de spus in politicile guvernelor de la Bucuresti de o culoare sau alta.


Trimite și altora