Samsung si Apple intentioneaza sa lanseze un „asasin de carduri SIM”

Samsung si Apple intentioneaza sa lanseze un „asasin de carduri SIM”

Trimite și altora

     Apple si Samsung ar putea sa lucreze pentru o tehnologie care va schimba imdustria telefoanelor mobile asa cum o cunoastem astazi.

     Intr-un viitor apropiat schimbarea la alt operator mobil ar putea fi mult mai simpla decât este astazi.

     GSMA, o asociatie din sector care reprezinta fabricanti de telefoane mobile din toata lumea, lucreaza in vederea implementarii unui card SIM standardizat si integrabil in telefoanele mobile care ar putea sa faca mult mai simpla schimbarea de operator de telefonie.

     Conform The Financial Times, Apple (NASDAQ: AAPL) si Samsung (KRX: 005930), doi dintre cei mai importanti fabricanti de telefoane mobile ar putea fi in faza de negocieri pentru lansarea acestor carduri SIM integrabile.

     SIM-ul este bucatica de plastic ce se introduce in telefon si contine informatii despre planul nostru de date, numarul de telefon si face posibila identificarea telefonului de catre operator.

     Aceste carduri se programeaza pentru functionarea cu un operator determinat, motiv pentru care trebuie sa le schimbam daca trecem la alt operator.

sims     Dar un card SIM electronic integrat ar functiona de alta maniera, am putea schimba operatorul pastrand SIM-ul. AT&T (USA) a comunicat ca isi da acordul pentru implementarea acestui tip de SIM, la fel si alti operatori importanti ca Deutsche Telecom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefónica sau Vodafone, spune The Financial Times.

     Ar putea fi sfârsitul contractelor de doi ani. Inca ar trebui sa cumparam planuri de date de la operatori  insa daca nu suntem multumiti de serviciile primite am putea pur si simplu sa ne schimbam de operator in luna urmatoare in loc sa asteptam sfarsitul perioadei de permanenta.

     Acordurile intre GSMA cu Samsung si Apple de moment sunt in stand-by in asteptarea specificatiilor tehnice ale noilor SIM-uri. In orice caz din informatiile existente nu se asteapta implementarea noii tehnologii inainte de un an.


Trimite și altora