Curs gratuit de conversaţie în limba română la ICR Madrid

Curs gratuit de conversaţie în limba română la ICR Madrid

Trimite și altora

Comunicat de presă

Madrid, 24 martie

Curs gratuit de conversaţie în limba română la ICR Madrid

Din această primăvară, ICR Madrid își extinde oferta de cursuri, incluzând, pe lângă cursul pilot de limba română organizat la Universitatea din Valencia, şi un curs de conversaţie în limba română la Madrid.

Organizând cu regularitate cursuri de limbă la sediul său, şi ulterior la două din Bibliotecile din Barcelona şi la Universitatea din Valencia, ICR Madrid a reușit de-a lungul celor opt ani, de când organizează cursuri, să stârnească un interes sporit pentru învățarea limbii române în rândul spaniolilor. Astfel, în semetrul de primăvară al anului 2016, în cele trei centre de la Madrid, Barcelona şi Valencia, s-au înscris 80 de persoane.

Cursul de conversație este adresat adulților, cu un nivel mediu-avansat de cunoştinţe de limba română, şi se va desfășura în perioada 28 martie – 16 mai 2016, la sediul ICR Madrid. Modulul cuprinde opt ședințe de 90 minute fiecare, organizate săptămânal, în fiecare luni, de la 18:30 la 20:00.

Sesiunile cursului de conversaţie vor fi coordonate de Andreea Cătălina Pricop, iar temele abordate vor fi corelate cu interesele şi preocupările cotidiene ale cursanţilor. Coordonatoarea cursului, care are o specializare în limba şi literatura română-limba şi literatura spaniolă, va pune accent pe metode şi tehnici de predare interactive, dinamice şi atractive care să-i ajute pe cursanţi să-şi consolideze cunoștințele de limbă.
Cursul este gratuit şi urmăreşte îmbogăţirea vocabularului şi îmbunătăţirea pronunţiei, spontaneitate în dialogul cu un vorbitor nativ şi, totodată, aprofundarea noţiunilor gramaticale.

Predarea limbii române ca limbă străină şi sprijinirea activității academice sunt unele dintre liniile strategice ale Institutului Cultural Român de la Madrid și fac parte dintr-un ansamblu coerent de inițiative menite să coaguleze un interes pe termen lung pentru cultura și civilizația românească.

Astfel, pe lângă cursurile de limba română, Institutul va susţine în luna mai participarea românească la Congresul internațional „Reflectarea celui de Al Doilea Război Mondial în literatură și arte“, organizat de Facultatea de Filologie din cadrul Universității Complutense din Madrid.

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadrid; Instituto Cultural Rumano


Trimite și altora