Mos Craciun vine pe motocicletă


Clubul Moto „Free Bikers” Hunedoara s-a implicat în cea de-a IX-a ediție a acțiunii umanitare “Ajută Satul”. Ei au demarat o campanie de donații în care au strâns de la haine, jucării și alimente, până la bani pentru cumpărarea unui porc ce va fi tranșat și împărțit unor familii nevoiașe (18 la număr) din județul Hunedoara.

Oameni din toată țara dar și din străinătate au răspuns apelului lansat de Clubul Moto „Free Bikers” Hunedoara. Fiecare dintre ei a dat o mână de ajutor și s-a strâns o grămadă de jucării și hăinuțe pentru cei mici, dar și alimente și alte obiecte casnice. Toate acestea în urma unui apel lansat de Clubul Moto:

“Acțiunea umanitară ,,AJUTĂ SATUL” ajunsă la ediția a IX-a , inițiată de Asociația Club Sportiv Free Bikers Hunedoara, vrea să ajute anul acesta 18 familii nevoiașe, care au ca membrii începând de la copii de 2 luni, până la bătrâni de 80 de ani, situate în șase sate din comuna Balșa, județul Hunedoara! Avem și patru cazuri în care dorim să reparăm inclusiv casele în stare foarte rea, ca oamenii să poată trăi în condiții decente! Orice fel de donații ce constau în haine curate, paturi, încălțăminte curată, jucării, alimente, materiale de construcții, pot fi colectate de noi la centrul nostru.”

satelit televizor

Pentru că nu este sărbătoare adevărată dacă nu ai porc pe masa de Crăciun, clubul s-a gândit să facă o strângere de fonduri pentru achiziționarea unui porc pe care să-l împartă celor aflați în dificultăți financiare. În urma celui de-al doilea apel lansat, cei cu inimă mare n-au rămas indiferenți nici de data aceasta și au donat.

“Mulțumim tuturor! Prin bunătatea voastră familiile de pe lista acțiunii umanitare “AJUTĂ SATUL” din acest final de an 2016, familii nevoiașe din zona rurală a comunei Balșa, vor avea sărbătorile mult mai fericite! Am reușit să cumpărăm, să tăiem, să tranșăm și să împărțim pe familii un porc de cca. 160 kg. pentru toate familiile!”

Este al VIII-a an consecutiv când Clubul Moto „Free Bikers Hunedoara” și grupul de aventură „Carpathian Adventures” se implică în acțiuni de acest gen. Marius Achim, inițiatorul acțiunii umanitare, s-a arătat foarte încântat de rezultat. Acesta a dorit să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat.

mos craciun moto„Am pregătit cadourile pentru toată lumea. Am reușit să strângem aproape toate darurile pe care copiii și le doresc. În plus, pe lângă ce ne-au spus ei că vor să primească de la Moș Crăciun, le vom mai duce și alte jucării. De asemenea, am făcut rost și de mai multe saltele, care vor ajunge la 12 dintre familiile respective. Mulțumim celor care au donat banii pentru

achiziționarea porcului, celor care au dat o mână de ajutor pentru a le duce fiecărei familii și câte o bucată de carne proaspătă. Ni s-au mai alăturat și alte persoane din țară, din Timișoara și București, a spus Marius Achim „Achimoto”, inițiatorul acțiunii umanitare.

mos craciun moto

3 români de la Google – campanie pentru copii bolnavi de cancer

pentru copii

Patru copii din România și din Republica Moldova, care au fost diagnosticați cu forme severe de cancer, vor fi tratați din donațiile realizate de compania Google, în cadrul proiectului internațional “Google Giving Week”.

Acțiunea este inițiată de trei angajați români ai Google – Teodora Avram, Cristina Bita și Marius Bucur, iar proiectul este organizat în parteneriat cu Asociația “Salvează o inimă”. În cadrul campaniei internaționale, mai mulți angajați ai Google au ales să doneze pentru salvarea copiilor bolnavi, iar compania Google a recompensat minunatul lor gest prin dublarea sumei donate. În total, în doar 7 zile, s-au strâns fonduri de 42.000 de dolari, bani care vor acoperi costurile necesare pentru operații, ședințe de chimioterapie și radioterapie pentru 4 copii grav bolnavi, internați la Spitalul Medical Park din Istanbul.
satelit televizor
“Chiar dacă suntem plecați de foarte mulți ani din țară, nu există minut în care să nu ne gândim la România și suntem mereu conectați la tot ceea se întâmplă acolo. Am urmărit de-a lungul timpului campaniile de strângere de fonduri organizate de Asociația “Salvează o inimă” și datorită transparenței și deschiderii de care au dat dovadă, am decis să ne implicăm activ în ajutorarea a 4 copii diagnosticați cu cancer. Am făcut un apel public către colegii mei de muncă și aceștia au răspuns pozitiv. Toată suma strânsă a fost dublată de Google, deoarece filosofia companiei se învârte în jurul rolului extrem de important pe care îl avem fiecare dintre noi în viața aproapelui. A fost o bucurie de nedescris să aflăm, de aici, de departe, că am pus umărul la ajutorarea celor 4 suflete greu încercate și ne rugăm la bunul Dumnezeu ca micuții să învingă cumplita boală”, declară Teodora Avram, angajat al Google S.U.A. și unul dintre inițiatorii proiectului internațional “Google Giving Week”.

De altfel, și companiile românești pot fi un sprijin pentru copii cu malformații grave, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat Statului, schimbând vieți fără a-i costa, practic, nimic.

Asociația “Salvează o inimă”