Locuri de munca în străinatate

munca

Locuri de munca in strainatate -necalificati-, pentru romanii din tara care cauta alternative

Rata somajului in Europa incepe de la an la an sa fie mai stabila. Astfel ca in Ungaria si Suedia numarul somerilor a scazut, iar alte tari ramane chiar la fel ca in lunile precedente, ceea ce este imbucurator. Fie ca este vorba de angajari permanente, fie ca este vorba de angajari sezoniere, acestia isi cauta de munca.

Oamenii se tem insa de angajarile sezoniere si cei mai multi cauta in general sa isi gaseasca locuri de munca permanente, ceea ce este de inteles, deoarece iti ofera o alta perspectiva.

Este mai dificil atunci cand te gandesti ca doar ce ai terminat scoala sau esti somer de ceva vreme si incerci sa iti cauti un loc de munca in strainatate. Ca muncitor necalificat numai este insa foarte greu sa iti gasesti un loc de munca in strainatate, deoarece si ei au foarte multa nevoie de forta de munca. Din cauza crizei economice si a somajului in crestere din Uniunea Europeana, aceste tari cauta angajati fara experienta, necalificati, pentru angajari temporare. Acest tip de contract, pe perioada limitata ofera tinerilor posibilitatea de a capata experienta. Un studiu arata ca o cota foarte mica de necalificati renunta la joburi si revin la somaj dupa o experienta la un loc de munca temporar.

Aceste contracte de munca pentru necalificati ofera si posibilitatea de a avea contracte de munca flexibile, in comparatie cu cele pe perioada nedeterminata. Este binecunoscut faptul ca in strainatate grila de salarizare chiar si pentru un muncitor necalificat este net superioara fata de cea din tara noastra. De aceea multi necalificati aleg sa isi caute locuri de munca in strainatate. Cea mai mare parte dintre romani aleg sa plece in strainatate sa munceasca din motive strict financiare. Din pacate aceasta grila de salarizare ne pozitioneaza pe ultimele locuri in Uniunea Europeana. In strainatate muncitorii necalificati isi gasesc mai usor un loc de munca, in timp ce in Romania foarte multi sunt someri.

Atunci cand alegem un loc de munca in strainatate ca si necalificati, putem avea sansa de a capata experienta care va cantari foarte mult in CV-ul nostru care pe viitor poate il vom folosi in tara noastra.

Chiar si ca muncitor necalificat, in strainatate iti poti gasi un loc de munca cu un salariu destul de bun, concediu de douazeci si patru de zile pe an, orele suplimentare se platesc, dispui si de asigurare medicala. Exista si posibilitatea dreptului la pensie dupa minimum 5 ani de munca. In Germania se plateste destul de bine ca si vopsitor auto, daca ai putina experienta, chiar fara calificare.

In Italia ca si lucrator necalificat in restaurant, hotel, salariul este ceva mai mic, insa tinand cont ca la aceste salarii se adauga si bacsisul, la sfarsitul lunii se strange o suma frumusica, mai ales ca in acest domeniu de obicei se asigura cazarea si masa.

Spre deosebire de strainatate, in Romania salariile sunt destul de mici ca lucrator necalificat.

Atunci cand te intrebi unde iti poti gasi un loc de munca in strainatate ca si necalificat, site-ul Jobslist.ro este alegerea cea mai buna. Putem cauta variantele cele mai bune citind si pe forumuri pareri. Binainteles ca parerile vor fi mereu impartite, de aceea trebuie sa cunoastem cat mai multe lucruri.

Daca muncitorii calificati au pretentii cu privire la salarii, muncitorii necalificati din pacate se gandesc ca nu au sanse prea mari pentru oferte bune, ceea ce nu este mereu adevarat. Sunt multe joburi pentru necalificati in strainatate foarte bine platite, uneori platite mai bine decat unele pentru muncitori calificati.

Salariul depinde si de regiunea in care lucrezi, de sex dar si varsta. Asadar, nimic nu poate sa ne dezarmeze si sa ne faca sa credem ca necalificatii nu pot obtine un job bun in strainatate.

Mai multe locuri de munca in strainatate pentru necalificati gasiti pe https://www.jobslist.ro/

Alexandru Negru