Aproape 11 milioane de euro donații la cea de a 27 editie a tele-maratonului TV3 catalan

maraton cancer

  • Tele-maratonul TV3, ajuns la cea de a 27-a ediție, a strâns aprope 11 milioane de euro
  • Banii sunt destinați centrelor de investigații împotriva cancerului

Maratonul TV3 bate toate recordurile și captează aproape 11 milioane de euro până la închiderea ediției spre ora 02 din noapte

Cifre spectaculoase la ediția cu numărul 27 a tele-donului Maraton al canalului de televiziune autonomic catalan TV3. La primele ore ale dimineții, inițiativa solidară s-a apropiat de cifra de 11 milioane de euro strânși din donații pentru cerecetarea împotriva cancerului. Suma acumulată din donații întrece recordurile anterioare și se situează la 10,7 milioane de euro de la particulari și companii.

maraton cancer

Evenimentul solidar cel mai important al anului se centrează anul acesta pe sprijinirea luptei împotriva cancerului, o propunere la generozitate desfășurată de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte. Fondurile donate sunt destinate cercetării în domeniul medical pentru combaterea unei maladii care se estimează că ajunge să afecteze unul din doi bărbați și una din trei femei.

TV3 a oferit pe toată durata zilei un program dedicat maratonului care s-a adăugat sutelor de activități organizate peste tot în Catalunya care au avut toate același scop, căutarea de bani în numele cauzei anunțate. Aproximativ 3.400 de voluntari au răspuns la cele 1.001 linii telefonice destinate campaniei.

maraton solidar
Carles Pellicer, primarul municipiului Reus / Spania

Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Vic, Ripoll, Sort, Mataró, Granollers, Manresa, Terrassa, Sabadell, Amposta… sunt orașele care se adaugă la maratonul solidar ce continuă de săptămâna aceasta cu o altă serie de activități: concursuri, concerte, excursii, ateliere de dans, de teatru, lectură, astronomie sau de coafură sunt doar câteva exemple care vor destina toate fondurile atrase către „La Marato”.

O altă formă de participare se desfășoară pe rețelele sociale, cu haștagul #HoVisc (îl trăiesc). Oamenii pot explica propriile experiențe despre lupta cu cancerul, istorii trăite de prieteni și cunoștințe. Mișcarea poate da mai multă forță mesajului pe care întregul Maraton solidar îl poartă, este vorba până la urmă de „solidaritate și cunoșterea experiențelor celor care au avut de luptat cu un cancer” spune Saul Gordillo, directorul Catalunya Radio.

 

O podgorie scoate o sticlă de Cava cu numele lui Puigdemont

puigdemont

  • De sărbători în Catalunya se poate ciocni un pahar de cava cu Puigdemont. Aflat în exil la Bruxelles fostul președinte catalan va fi starul revelionului de anul acesta

Anul acesta Carles Puigdemont va fi prezent la aperitiv. Numele fostului președinte catalan va fi pe eticheta unui lot limitat de sticle de cava (echivalentul șampaniei franțuzești). Puigdemont Brut Penedes a fost prezentată și va fi disponibilă zece zile, acum că s-a încheiat campania electorală. Un produs 100% catalan, provenit din podgoriile Sant Sadurni d’Anoia, din Penedes, o zonă cunoscută pentru îndelungata sa tradiție în producția de cava, renumitul spumos catalan. Este produs de casa Begudes de Casa Nostra.

puigdemontCompania spune că obiectivul dezvoltării produsului este acela de a „colabora în aceste momente importante cu președintele catalan în exil”. Toate beneficiile vor fi destinate asociației independentiste Omnium Cultural.

sursa: equinox


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.

După o operatie de 18 ore, se bucură din nou de gustul ciocolatei

operatie

Cinci ani a fost hrănit printr-un tub. După o operatie de 18 ore, se bucură din nou de gustul ciocolatei

Acum cinci ani, Maxim Gavrilenco a băut, din neatenţie, o substanţă toxică depozitată în garaj, care i-a ars esofagul. Din acel moment, băiatul a spus “adio” locului de joacă şi prietenilor şi a început să îşi petreacă timpul prin spitale şi săli de operaţii, fiind hrănit printr-un tub care i-a perforat trupul firav.

După mulţi ani de chin, băiatul a primit o nouă şansă la o viaţă normală, fiind supus unei operaţii de reconstrucţie a esofagului, intervenţie care a avut loc la Spitalul Medical Park din Istanbul. Procedura chirurgicală, efectuată de doctorul Pelin Oguzkurt, a fost una complexă şi foarte riscantă, a durat 18 ore şi a presupus completarea esofagului compromis cu o bucată din intestinul gros. Imediat după operaţie, starea de sănătatea a băiatului de 11 ani s-a îmbunătăţit radical şi a început să plângă de bucurie când a resimţit pentru prima dată, după mulţi ani, gustul unui ciocolate.

digi dolce focus 2017

Intervenţia chirurgicală a costat 30.000 de Euro, iar costurile au fost acoperite din fondurile strânse de Asociaţia “Salvează o inimă”, în urma unei campanii desfăşurate în mediul online, pe www.salveazaoinima.ro. “Împreună cu echipa am lucrat zi şi noapte pentru a găsi soluţii ca strigătul de ajutor al lui Maxim să ajungă la cât mai mulţi oameni. Într-o după amiază, am primit un apel telefonic de la un număr ciudat, care avea prefixul +351. La celălalt capăt al firului, o voce românească s-a prezentat că este directorul general al unei companii de construcţii din Portugalia şi doreşte să-l ajute pe Maxim cu suma integrală a intervenţiei, de 30.000 de Euro. În câteva ore am parafat contractul de sponsorizare, iar după 48 de ore suma era virată în cont. Acel scurt telefon de nici măcar un minut i-a schimbat radical viaţa acestui băiat chinuit. Ne-am bucurat enorm să ştim că băieţelul este bine, că are mare poftă de mâncare şi îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru acest miracol. Este încă o dovadă în plus că Dumnezeu lucrează prin oameni”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 1.225.000 de Euro şi peste 220.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația “Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala “Societății Civile” (2016), Gala “Oamenii Timpului” (2015) și Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).


De Crăciun, adoptă un bunic

bunic

O vorbă din popor spune: “Cine nu are un bătrân, să-și cumpere”. Dar aici nu este vorba de cumpărat, ci de adoptat. Înțelepciunea bătrânilor noștri nu trebuie înlăturată. Bucuria din ochii lor când îi vedem fericiți nu trebuie stinsă.

Asociația “Îngrijire Acasă” a demarat un proiect intitulat “Adoptă un bunic”. Au ales cuvântul “bunic”, și nu “bătrân”, pentru că atât persoanele care adoptă, cât și bunicul, să se simtă ca într-o familie. Proiectul se derulează până la sfârșitul lunii decembrie 2016 și are ca scop sprijinirea vârstnicilor din județul Brașov care se află în situații defavorizate. Proiectul “Adoptă un bunic” este realizat în cadrul unui program desfășurat de o instituție bancară, “Bursa binelui”.

“Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision”, se arată într-un comunicat.

satelit televizor

Asociația care a inițiat proiectul dorește să sprijine în această perioadă persoanele vârstnice din județul Brașov. Fie că le oferă îngrijiri medicale, asistență pentru deplasări în afara domiciliului sau le oferă ajutor la cumpărături, ei își doresc să le arate bunicilor că nu sunt singuri.

„Prin proiectul pe care îl implementăm, asociaţia noastră urmăreste să sprijine 30 de vârstnici din judeţul Braşov greu deplasabili, atât prin acordarea de îngrijiri medicale şi socio-medicale la domiciliu, precum şi prin acordarea de ajutor la cumparaturi, asistenţă pentru deplasări în afara domiciliului (plimbări uşoare) sau ajutor pentru recoltarea probelor şi colectarea analizelor, în condiţiile în care deplasarea vârstnicilor este greoaie sau le poate provoca prejudicii pentru sănătate. Vârstnicii pe care dorim să îi ajutăm se află în situaţii devaforizate, ce pot include fie venituri mici, fie locuiesc singuri sau sunt doar parţial însoţiţi, fie suferă de diverse afecţiuni cronice sau invalidante”, anunţă asociaţia. Asociația face un apel tuturor celor care vor să dea o mână de ajutor în realizarea acestui proiect. Fie că vă implicați în acțiunea de voluntariat, fie că donati pentru acest proiect, veți face bunici fericiți!

Mos Craciun vine pe motocicletă


Clubul Moto „Free Bikers” Hunedoara s-a implicat în cea de-a IX-a ediție a acțiunii umanitare “Ajută Satul”. Ei au demarat o campanie de donații în care au strâns de la haine, jucării și alimente, până la bani pentru cumpărarea unui porc ce va fi tranșat și împărțit unor familii nevoiașe (18 la număr) din județul Hunedoara.

Oameni din toată țara dar și din străinătate au răspuns apelului lansat de Clubul Moto „Free Bikers” Hunedoara. Fiecare dintre ei a dat o mână de ajutor și s-a strâns o grămadă de jucării și hăinuțe pentru cei mici, dar și alimente și alte obiecte casnice. Toate acestea în urma unui apel lansat de Clubul Moto:

“Acțiunea umanitară ,,AJUTĂ SATUL” ajunsă la ediția a IX-a , inițiată de Asociația Club Sportiv Free Bikers Hunedoara, vrea să ajute anul acesta 18 familii nevoiașe, care au ca membrii începând de la copii de 2 luni, până la bătrâni de 80 de ani, situate în șase sate din comuna Balșa, județul Hunedoara! Avem și patru cazuri în care dorim să reparăm inclusiv casele în stare foarte rea, ca oamenii să poată trăi în condiții decente! Orice fel de donații ce constau în haine curate, paturi, încălțăminte curată, jucării, alimente, materiale de construcții, pot fi colectate de noi la centrul nostru.”

satelit televizor

Pentru că nu este sărbătoare adevărată dacă nu ai porc pe masa de Crăciun, clubul s-a gândit să facă o strângere de fonduri pentru achiziționarea unui porc pe care să-l împartă celor aflați în dificultăți financiare. În urma celui de-al doilea apel lansat, cei cu inimă mare n-au rămas indiferenți nici de data aceasta și au donat.

“Mulțumim tuturor! Prin bunătatea voastră familiile de pe lista acțiunii umanitare “AJUTĂ SATUL” din acest final de an 2016, familii nevoiașe din zona rurală a comunei Balșa, vor avea sărbătorile mult mai fericite! Am reușit să cumpărăm, să tăiem, să tranșăm și să împărțim pe familii un porc de cca. 160 kg. pentru toate familiile!”

Este al VIII-a an consecutiv când Clubul Moto „Free Bikers Hunedoara” și grupul de aventură „Carpathian Adventures” se implică în acțiuni de acest gen. Marius Achim, inițiatorul acțiunii umanitare, s-a arătat foarte încântat de rezultat. Acesta a dorit să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat.

mos craciun moto„Am pregătit cadourile pentru toată lumea. Am reușit să strângem aproape toate darurile pe care copiii și le doresc. În plus, pe lângă ce ne-au spus ei că vor să primească de la Moș Crăciun, le vom mai duce și alte jucării. De asemenea, am făcut rost și de mai multe saltele, care vor ajunge la 12 dintre familiile respective. Mulțumim celor care au donat banii pentru

achiziționarea porcului, celor care au dat o mână de ajutor pentru a le duce fiecărei familii și câte o bucată de carne proaspătă. Ni s-au mai alăturat și alte persoane din țară, din Timișoara și București, a spus Marius Achim „Achimoto”, inițiatorul acțiunii umanitare.

mos craciun moto

La 13 ani, Marinela cântăreşte doar 15 kg şi măsoară 107 cm

marinela

Comunicat de presă

Marinela Canuţă, în vârstă de 13 ani, măsoară numai 107 cm şi este uşoară ca un fulg – 15 kg. Este nevoită să poarte haine largi, astfel încât restul copiilor de la şcoală şi de pe stradă să nu-i observe scolioza severă.

Malformaţia coloanei vertebrale i-a atrofiat plămânii, iar în lipsa unei operaţii, poate ajunge la insuficienţă cardiacă. De altfel, în urma unui consult, medicii au descoperit că Marinela are şi o malformaţie gravă la inimă. Din fericire, ultima problemă a fost rezolvată, fiind operată cu succes de domnul dr. Mircea Cotul, însă fata trebuie să fie operată urgent la coloană pentru a putea avea o viaţă normală. Intervenţia costă 25.000 de Euro, din care mai au rămas de plătit doar 1.000 de Euro, restul banilor fiind strânşi deja datorită oamenilor cu suflet.

satelit televizor

“După un lung şir de analize şi investigaţii medicale amănunţite, doctorii ne-au spus că îngeraşul nostru suferă de o malformaţie complexă de coloană toraco-lombară şi cutie toracică, o scolioză de 114 grade, care se încadrează în categoria malformaţiilor foarte grave. Pentru corectarea coloanei este necesară o intervenţie chirurgicală complexă, precum şi montarea unor şuruburi care vor fi reglate pe măsură ce Marinela creşte. Toate acestea costă 25.000 de Euro, însă datorită generozităţii românilor, am reuşit să strângem deja 24.000 de Euro. Operaţia va fi efectuată de domnul doctor Alexandru Thiery, în care ne-am pus toate speranţele. Vrem să ne vedem fetiţa sănătoasă, este tot ce ne mai putem dori de la această viaţă”, declară mama fetiţei.

Cum o putem ajuta pe Marinela?

Cine vrea să îi ofere Marinelei o mână de ajutor, poate trimite SMS de 2 Euro la 8832, cu textul “Marinela”. Fiecare mesaj trimis înseamnă o şansă în plus pentru sănătatea şi viitorul fetiţei. De asemenea, donaţiile pot fi făcute şi online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/marinela-canuta/, prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari) sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 955.000 de Euro şi peste 167.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS.


Persoană de contact
Vlad Plăcintă
Președinte
Asociația “Salvează o inimă”
0752753540
office@salveazaoinima.ro

O româncă din Elveţia salvează copii bolnavi de inimă din România

inima

Cincizeci de copii români proveniţi din familii defavorizate, care au fost diagnosticaţi la naştere cu malformaţii grave ale inimii, vor fi operaţi din fondurile strânse în cadrul campaniei internaţionale “Save a Heart”. Acţiunea este iniţiată de Simona Pernot şi Asociaţia “Salvează o inimă”, şi este sprijinită de către Fundaţia elveţiană Trafigura, care s-a angajat să dubleze suma donată în cadrul proiectului https://salveazaoinima.ro/campaigns/save-a-heart-2/.

De la începutul lunii septembrie şi până astăzi s-au strâns fonduri de peste 37.000 de Euro, iar Fundaţia Trafigura va dubla suma. În data de 30 octombrie, mai mulţi angajaţi ai companiei Trafigura vor alerga la Maratonul Internaţional de la Lausanne pentru a strânge fonduri pentru copii din Români, născuţi cu malformaţii ale inimii.

satelit televizor

La prima ediţie, organizată anul trecut, atât românii, cât şi străinii au donat peste 45.000 de Euro, bani care au fost direcţionaţi pentru intervenţiile chirurgicale şi tratamentele postoperatorii pe care le-au suportat 19 de copii cu boli congenitale ale inimii.

“Sunt foarte îngrijorat de numărul tot mai mare de copii care se nasc cu malformaţii grave ale inimii în România, mulţi dintre ei provenind din familii defavorizate. Vrem să le întindem o mână de ajutor, să le oferim toată dragostea noastră şi le mulţumim din suflet prietenilor de la Fundaţia Trafigura pentru sprijinul acordat. Anul trecut am reuşit să salvăm 19 copii cu malformaţii congenitale ale inimii şi ne bucurăm că şi în acest an mesajul nostru umanitar a reuşit să găsească ecou în inimile oamenilor”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Fundația Trafigura, înființată în 2007, a derulat anul trecut 51 de programe de responsabilizare socială în 29 de țări, alocând fonduri de aproximativ 5 milioane de dolari. Asociația “Salvează o inimă” este prima și singura organizație din România cu care Trafigura colaborează.

Până la finele anului 2017, Asociația “Salvează o inimă” şi-a propus, cu suportul Fundaţiei Trafigura, să salveze 50 de copii cu malformaţii ale inimii, 2 dintre aceştia beneficiind deja de operaţie şi tratamentul postoperatoriu. De la începutul anului, ONG-ul românesc a strâns fondurile necesare pentru salvarea a peste 70 de copii născuţi cu diverse malformaţii grave, campaniilor umanitare alăturându-se peste 50.000 de persoane fizice și companii, care au donat peste 700.000 de Euro în mediul online.

salveaza o inima

Persoană de contact
Vlad Plăcintă
Președinte
Asociația “Salvează o inimă”
0752753540
office@salveazaoinima.ro