Aproape 11 milioane de euro donații la cea de a 27 editie a tele-maratonului TV3 catalan

Aproape 11 milioane de euro donații la cea de a 27 editie a tele-maratonului TV3 catalan

Trimite și altora


  • Tele-maratonul TV3, ajuns la cea de a 27-a ediție, a strâns aprope 11 milioane de euro
  • Banii sunt destinați centrelor de investigații împotriva cancerului

Maratonul TV3 bate toate recordurile și captează aproape 11 milioane de euro până la închiderea ediției spre ora 02 din noapte

Cifre spectaculoase la ediția cu numărul 27 a tele-donului Maraton al canalului de televiziune autonomic catalan TV3. La primele ore ale dimineții, inițiativa solidară s-a apropiat de cifra de 11 milioane de euro strânși din donații pentru cerecetarea împotriva cancerului. Suma acumulată din donații întrece recordurile anterioare și se situează la 10,7 milioane de euro de la particulari și companii.

maraton cancer

Evenimentul solidar cel mai important al anului se centrează anul acesta pe sprijinirea luptei împotriva cancerului, o propunere la generozitate desfășurată de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte. Fondurile donate sunt destinate cercetării în domeniul medical pentru combaterea unei maladii care se estimează că ajunge să afecteze unul din doi bărbați și una din trei femei.

TV3 a oferit pe toată durata zilei un program dedicat maratonului care s-a adăugat sutelor de activități organizate peste tot în Catalunya care au avut toate același scop, căutarea de bani în numele cauzei anunțate. Aproximativ 3.400 de voluntari au răspuns la cele 1.001 linii telefonice destinate campaniei.

maraton solidar
Carles Pellicer, primarul municipiului Reus / Spania

Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Vic, Ripoll, Sort, Mataró, Granollers, Manresa, Terrassa, Sabadell, Amposta… sunt orașele care se adaugă la maratonul solidar ce continuă de săptămâna aceasta cu o altă serie de activități: concursuri, concerte, excursii, ateliere de dans, de teatru, lectură, astronomie sau de coafură sunt doar câteva exemple care vor destina toate fondurile atrase către „La Marato”.

O altă formă de participare se desfășoară pe rețelele sociale, cu haștagul #HoVisc (îl trăiesc). Oamenii pot explica propriile experiențe despre lupta cu cancerul, istorii trăite de prieteni și cunoștințe. Mișcarea poate da mai multă forță mesajului pe care întregul Maraton solidar îl poartă, este vorba până la urmă de „solidaritate și cunoșterea experiențelor celor care au avut de luptat cu un cancer” spune Saul Gordillo, directorul Catalunya Radio.

 


Trimite și altora