Poliţia difuzează Ghidul jucătorului de Pokémon Go

Poliţia difuzează Ghidul jucătorului de Pokémon Go

Trimite și altora


Fenomenul Pokemon Go a devenit disponibil aici în Barcelona de la începutul lunii Iulie. Este vorba despre un joc pe mobil disponibil gratuit care permite jucătorului să captureze un numar de personaje animate numite Pokemoni, amestecând virtualul cu lumea reală prin folosirea camerei foto a telefonului. Nu este neobişnuit să vezi grupuri de oameni pe străzile oraşului cu telefoanele în mână sperând să captureze un Charizard sau un Vaporeon, două dintre caracterele animate care populează jocul. Este atât de captivant fenomenul încât doi turişti asiatici care vânau pokemoni au fost scoşi de poliţie din tunelul de la Rovira de 1270 de metri lungime. Perechea a fost salvată de poliţia care i-a găsit în periculosul tunel rutier interzis total pietonilor.

Ghidul jucătorului de Pokémon Go

După numeroase astfel de cazuri recente  poliţia spaniolă a difuzat un ghid destinat utilizatorilor jocului Pokemon Go. Câteva dintre regulile de siguranţă specificate se referă la interdicţia de a vâna pokemoni rulând pe bicicletă, intrarea pe proprietăţi private sau pe carosabil, în trafic. Poliţia avertizează de asemenea, pe un ton uşor ironic, la pericolul consumului excesiv de date pe telefonul mobil, la posibilitatea ca jocul să ducă la tulburări psihologice de tip adictiv şi ne sfătuieşte să nu pierdem contactul cu realitatea verificând în orice moment pericolele cărora ne-am putea expune din neatenţie.

Aparte de capturarea Pokemonilor jucătorii pot de asemenea vizita aşa-numitele „săli de forţă” unde creaturile pot fi antrenate pentru bătălia împotriva altor jucători. Împrejurimile Catedralei sau Plaza Spania sunt zone unde se găsesc aceste „săli de forţă”, care pot fi accesate odată ce se ajunge în nivelul cinci.

Ca oraş în care sunt bineveniţi mii de vizitatori de peste tot, Barcelona este sigură că va deveni un punct fierbinte pentru fenomenul Pokemon Go. Până şi redacţia noastră a fost invadată de câteva dintre aceste creaturi. Dar, staţi liniştiţi: i-am capturat.


Trimite și altora