Ia Mândră Românească

Ia Mândră Românească

Trimite și altora

Când au fost întrebaţi de ce poartă ie pe sub veston înainte de a intra în luptele din primul război mondial, acum aproape 100 de ani, soldaţii au răspuns că dacă va fi să moară se va şti de unde provine fiecare dintre ei după modelele cusute pe cămaşa tradiţională, pe ia ţesută de mâinile mamelor şi iubitelor rămase la vatră.

E uşor de înţeles astfel de ce cămaşa de borangic cusută cu motive florale sau geometrice specifice fiecărei regiuni ale ţării este un semn de identitate. Cei care ştiu identifică dintr-o privire zona din care provine iar specialiştii numesc fără greş până şi comuna sau satul în care s-a ţesut veşmântul.

Ia se poartă uşor, cu mândrie, e simplu să fii frumoasă îmbrăcată în borangic. Aşa cum nu există mireasă urâtă, ia aduce cu sine o stare de spirit, şlefuieşte nestemate. Au remarcat potenţialul acesta efervescent creatori de modă universali ca Yves Saint Laurent sau pictori de anvergura lui Matisse.

ia mandra romaneasca regina maria
Regina Maria înveşmântată în ia tradiţională

Din toate aceste motive şi alte o mie, ne bucurăm de sărbătoarea straiului naţional românesc, astăzi 24 Iunie şi vă invităm să vă imaginaţi îmbrăcând o ie, în speranţa că vă veţi dori o fotografie pe pagina dumneavoastră socială subliniindu-vă frumuseţea. Puteţi de asemenea să participaţi cu fotografia dumneavoastră la concursul nostru care se desfăşoară pâna la sfârşitul săptămânii. Voturile prietenilor vă vor recompensa garantat.

Ce poate fi mai Acasă decât atât?


Trimite și altora