Mos Niculae de Barcelona a fost anul acesta Mos Ion

Mos Niculae de Barcelona a fost anul acesta Mos Ion

Trimite și altora


Nu, nu e ca și cum s-ar fi modificat basmele cu zâne, feți frumoși și batrâni înțelepți iubitori de copii.

Pur și simplu s-a întâmplat că bunul Moș Nicolae l-a „delegat” pe Moș Ion să îi țină locul în Barcelona la întâlnirea de la PUNCT

  • Povestea lui Moș Nicolae este una despre generozitate și bunătate

Povestea stă la baza unuia dintre cele mai îndrăgite obiceiuri de către copii și nu numai, de sfântul Nicolae copiii cuminți primesc cadouri iar cei neastâmpărați nuielușe. Dar toți sunt cuminți. Tradiția spune că Moș Nicolae nu se arată ci doar își face simțită prezența, astfel că anul acesta delegat să împartă daruri copiilor în Barcelona a fost Moș Ion.


Toți românii din diaspora au în casa TV românesc
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Nu este nicio glumă, Alexandru Nițescu, proprietarul magazinelor alimentare Moș Ion, a întruchipat anul acesta personajul de poveste despre care se știe ca în primul rând îi plac cizmulițele curate. Copiii veniți cu treabă la librăria Punct au avut surpriza întâlnirii cu trimisul lui Moș Nicolae, i-au recitat poezii și au primit daruri pe măsură.

mos ion nicolae
De Moș Nicolae la librăria Punct din Barcelona / foto: MYK Studio

Pentru mulți dintre micuți povestea lui Moș Nicolae a fost o surpriză dar toți știau că decembrie este luna în care se împodobesc brăduți. Acesta a fost pretextul reuniunii de marți seara, un brad verde, mândru și bogat care s-a lăsat împodobit de mâinile dibace ale micuților decoratori de ocazie, unii dintre ei fiind la prima experiență de genul acesta.

mos niculae
De Moș Nicolae la librăria Punct din Barcelona / foto: robarna

Ne-am dat seama că este o treabă foarte serioasă care are nevoie de maximă atenție și aplicație pentru ca rezultatele să fie mulțumitoare iar scânteia din ochii copiilor să apară și să rămână la locul ei toată seara. Ne-au cântat, ne-au încântat și ne-am simțit puțin câștigători, noi cei care am retrăit, prin bucuria zglobie iscată din mai nimic pe chipurile lor, sărbătorile copilăriei.

mos ion
De Moș Nicolae la librăria Punct din Barcelona / foto: MYK Studio

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.


Trimite și altora