La librăria La Central de Raval romanul IOANEI GRUIA, ‘El expediente Albertina’

La librăria La Central de Raval romanul IOANEI GRUIA, ‘El expediente Albertina’

Trimite și altora


Joi, 26 ianuarie, la ora șapte seara, criticul literar FERNANDO VALLS prezintă la librăria La Central de Raval romanul IOANEI GRUIA, El expediente Albertina, care a obținut Premiul Tiflos 2016.

 

Premiul Tiflos de novela, Castalia / Edhasa, 2016

București, anii 80, ultima decadă a dictaturii ceaușiste. Patru tinere sunt colege de redacție la o revistă literară, una dintre ele fiind victima unei violente persecuții politice. Cum reacționează celelalte?

El Expediente Albertina este o reflexie asupra comportamentelor umane într-o situație limită, despre adevăr, despre tensiunea dintre a dori să știi acest adevăr și a nu vrea să îl știi când acesta nu îți convine.

Este de asemenea istoria unui amor care durează douăzeci de ani. Cu o ușoară atmosferă de roman polițist, cartea parcurge un episod gri din istoria recentă, descrie fascinația pentru putere și consecințele pe care aceasta le are asupra generației următoare.

digi dolce focus 2017

Ioana Gruia  (1978, Bucarest). Este cercetătoare și porfesoară de literatură comparată la Universitatea din Granada. A publicat: Otoño sin cuerpo, Nighthawks, Eliot y la escritura del tiempo en la poesía española contemporánea (Visor, 2009), El sol en la fruta (Renacimiento, 2011), premiu Andalucía Joven de poezie, La vendedora de tiempo (novela, Espuela de Plata, 2013), Carrusel(Visor, 2016), premiu de poezie Emilio Alarcos, La obra de Norman Manea: crítica e interpretación (EUG, Universidad de Granada, 2016) și El expediente Albertina (Castalia/Edhasa, 2016).
invitatie gruia


Trimite și altora