Magda Popovici – Premiul Diego Velazquez / Barcelona


Magda Popovici a fost distinsă cu Premiul Internațional Diego Velazquez în cadrul bienalei internaționale de arte de la Barcelona desfășurat săptămâna trecută.

Comitetul de selecție al „Bienal International de Arte Barcelona”, a decis sa acorde Premiul Internațional Diego Velazquez pictoriței Magda Popovici recent stabilită la Barcelona.

magda popovici inart

Comitetul format din Francesco Saverio Russo, Salvatore Russo, doctori în artă de la EA Editores din Palermo (Italia) și editorul Sandro Serradifalco.

Bienala Internațională de la Barcelona, aflată la a 3-a ediție anul acesta, s-a desfășurat la Muzeul European de Artă Modernă (MEAM) din Barcelona.

Un grup de artiști plastici internaționali printre care și pictorița Magda Popovici au avut onoarea să își expună lucrările în sălile prețioase ale Palatului Gomis, la o plimbare distanță de Muzeul Picasso.

Muzeul de arta contemporana barcelona

„Au fost selectate opere de artă ale unor artiști destinați să rămână în istorie” au declarat organizatorii. „Lucrările au fost publicate în catalogul oficial al evenimentului iar proiectul va fi răspândit pe plan internațional, astfel încât artiștii noștri să poată avea o vizibilitate deosebită” au adăugat.

Evenimentul de importanță internațională a fost conceput și instruit de Francesco Saverio Russo, Salvatore Russo și Sandro Serradifalco avându-l ca invitat pe José Manuel Infiesta, directorul Museu Europeu d’Art Modern.

Magda Popovici va participa anul acesta cu lucrări și la Bienala Internațională Mantua din Italia. Arta Contemporană Mantua (Mantova) BIENNALE este un eveniment menit să implice cele mai importante expresii artistice într-o mare întâlnire internațională. Între 8 și 16 iunie, lumea artei se adună în Muzeul istoric Gonzaga pentru a celebra lucrările celor mai valoroși artiști contemporani.

magda popovici velazquez

Are programate expoziții între 9 Aprilie – 9 Mai la Milano Milan, la Moda, Arte si Design Galleria, și la Expozitia Internationala Contemporana „Leonardo Da Vinci” intitulata „Tribut”.

Va mai expune:

  • 17-31 Mai in Galeria Prado din Madrid.
  • 1-16 Mai la Palazzo Giandalia galleria, Sicilia, Italia.
  • 1-15 Iunie, la Museum Galerie Rosmolen Universart, Olanda
  • 15-30 Iulie, Gallerie ARTES – Paris