Rusia – gazda turneului final al CM de fotbal 2018

Rusia – gazda turneului final al CM de fotbal 2018

Trimite și altora


  • Rusia este gazda turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal 2018, cel mai așteptat turneu sportiv din lume, care se desfășoară din 14 iunie, până pe 15 iulie 2018

Promovat de asemenea ca FIFA World Cup Russia 2018, acesta va fi primul turneu mondial de fotbal care va avea loc în Europa de Est și va cuprinde participarea a 32 de echipe în etapa finală, inclusiv țara gazdă.

Rusia, de la intrigă și controverse la sport și divertisment

Deși inițial, nouă țări au dorit să găzduiască turneul mondial de fotbal din 2018, Mexic s-a retras, Indonezia a fost eliminată, Australia, Japonia și Statele Unite ale Americii s-au retras, iar alte țări incluse în UEFA își rezervă candidaturile pentru turneul din 2022.

Dintre cele patru candidate la găzduirea turneului final 2018, Anglia, Rusia, Olanda / Belgia și Spania / Portugalia, Rusia avut câștig de cauză la votul din 2010.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Publicația The Independent numește Campionatul Mondial de Fotbal 2018 drept ”Cel mai politizat Campionat Mondial din istorie, total diferit de ceea ce am mai văzut până acum”, iar asta pentru că în spatele acceptării Rusiei ca țară gazdă se află o serie întreagă de controverse și ipoteze nu neapărat legate de sportul în sine.

Zvonurile spun că, președintele reales al Rusiei, Vladimir Putin, nu este un împătimit al fotbalului. Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Președenției Ruse, afirmând recent: ”sperăm că președintele va găsi timp în program” să ia parte la turneu.

O altă controversă legată de țara gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal 2018 este aceea că Rusia a început relativ recent să se deschidă în mod real către vizitatori. Iar asta în contextul în care, această influentă țară este mai mereu în centrul scandalurilor legate de politica internațională, acuzată în repetate rânduri de tendințe hegemonice care au foarte puțin de a face cu performanța sportivă.

Se adaugă chestiunile etice esențiale cu privire la rasism, homofobie, drepturile LGBT, drepturile omului, scăderea economică și politică regională, care au condus la acțiuni militare criticate pe plan internațional.


Trimite și altora