11 Martie – 13 ani de la tragedia din gara Atocha

11 Martie – 13 ani de la tragedia din gara Atocha

Trimite și altora

Astăzi, 11 Martie, se împlinesc 13 ani de la tragedia din gara Atocha din Madrid unde, la o oră de vârf, un comando terorist a provocat explozia a 10 rucsaci încărcați cu explozibil provocând moartea a 198 de persoane și rănirea altor 1.900.

Este considerat a fi cel mai sângeros atentat terorist până astăzi. Au murit 16 conaționali români aflați în cele 4 trenuri de navetiști care plecau din gara madrilenă.

Justiția consideră că a fost responsabilitatea unei grupări extremiste islamice care de altfel a și revendicat atentatul din 2004. 21 de persoane au fost reținute și condamnate pentru implicarea în sângerosul atentat.

Astăzi, la miezul zilei, clopotele bisericilor din comunitatea de Madrid au bătut timp de 5 minute în semn de comemorare a tragediei și a victimelor acesteia.

11 martie ambasada
Gabriela Dancău și Eulogio Paz Fernández; sursa: fb

Ambasada de la Madrid a punctat tristul eveniment prin depunerea unei jerbe de flori la placa comemorativă dedicată celor 16 români uciși. La eveniment au participat delegați ai asociației „11M Afectados del Terrorismo” și ai Episcopiei Ortodoxe, precum și rude ale celor decedați și alți membri ai comunității românești.