ITV – schimbări în normativa inspecției tehnice ale autovehiculelor


  • Inspecția tehnică făcută în altă țară UE va fi recunoscută în Spania
  • Schimbări ale normativei ITV (Inspecția Tehnică a Vehiculelor)

Normativa care gestionează inspecția tehnică a vehiculelor ITV din Spania a suferit o serie de modificări săptămâna trecută, una dintre principalele modificări mult așteptate de posesorii de mașini înmatriculate în România este recunoașterea inspecției tehnice efectuate în altă țară din Uniunea Europeană.

Un autoturism cumpărat în Germania, România, etc., cu verificarea tehnică efectuată în țara respectivă, nu va mai trece pe la ITV-ul spaniol. Se deschide astfel posibilitatea obținerii certificării ITV a mașinilor înmatriculate în România aflate în Spania.


dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Se deschide astfel posibilitatea deblocării actualei situații în care este aproape obligatorie reînmatricularea autovehiculelor repatriaților. Unul dintre principalele motive pentru care astăzi convine mai mult reînmatricularea este exact nerecunoașterea inspecției tehnice pentru mașini înmatriculate în alt stat UE.

Pe de altă parte, controlul noxelor va fi mult mai atent, stațiile ITV vor fi dotate de aparatură și proceduri pentru depistarea fraudelor. Surse din Ministerul Economiei, Industriei și Competitivității au afirmat că noile tehnologii și proceduri cu care vor fi dotate sunt „un prim pas spre inspecția sistemelor de securitatea electronice și mărirea gradului de control de noxe”.