Șofer din Igualada / Barcelona mort în accident pe A7 – Franța


  • Un șofer a murit marți, 31 octombrie 2017, într-un accident de muncă care a avut loc pe autostrada A7 în apropiere de Lyon, Franța.
  • Stabilit în Spania – Igualada / Barcelona cu întreaga familie de mai bine de 10 ani. Avea 3 copii.

Șofer profesionist, Constantin Pelepco a făcut parte din marea familie a conducătorilor de camion care străbat șoselel europei în fiecare zi. Marți, 31 octombrie 2017, în apropiere de Lyon, Franța, și-a pierdut viața ca urmare a incendierii camionului care s-a răsturnat pe autostrada A7.


Aproape toți românii din diaspora au în casă TV românesc
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Familia mai are de aşteptat până va putea repatria trupul neînsufleţit, acesta fiind încă la medicină legală. Contactat telefonic unul dintre copiii lui Constantin a declarat pentru RoBarna că „o să dureze ceva vreme pâna vor putea rezolva problema repatrierii corpului tatălui nostru, ultimul mesaj primit din partea autorităților franceze fiind că testul ADN a certificat doar 99 la suta identificarea cadavrului”. Familia încearcă să-și ducă părintele în România „ca să-l îngroape creștinește”.

Între timp colegii de serviciu, atât ai lui Constantin cât și ai familiei acestuia, împreună cu românii din comunitatea din Igualada / Barcelona, s-au mobilizat pentru a ajuta financiar și au strâns deja o suma de bani la magazinul alimentar românesc din localitate.

 

„Autoritățile ar trebui să facă o campanie pentru informarea cetățenilor români din străinătate despre posibilitatea de își face o asigurare de viață care să cuprindă și repatrierea. Prețul unei astfel de polițe nu este unul foarte mare, dar în astfel de momente poate ajuta familia decedatului să iasă dintr-un mare impas”, a declarat senatorul de diaspora Viorel Badea, exprimându-și condoleanțele pentru familia îndoliată.

Asistența consulară specifică a fost acordată de către Consulatul României din Lyon, Franța.

Cei din comunitate care doresc să contribuie la sprijinirea familiei o pot face la magazinul românesc din Igualada sau la numărul de telefon: 0034 669 539 720 Lăcrămioara Ifrim care poate facilita un număr de cont.