Metroul Barcelona în grevă

Sindicatul (El Comite de Empresa) Metroul Barcelona se ridică de la masa negocierilor privind contractul colectiv de muncă. La 1,30 dimineaţă, după 9 ore de negocieri, reprezentanţii sindicatului au anunţat că vor face greva luni şi marti, două dintre zilele cele mai aglomerate ale Mobile World Congress (MWC).

După cum a explicat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Óscar Sánchez, decizia a fost luată după ce conducerea Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a insistat că singura formă de a ajunge la un acord privind contractul colectiv de muncă trebuie să treacă prin „negocierea unui acord pe trei ani” lucru cu care nu pot fi de acord.

Sindicatul a calificat decizia drept „provocare” şi a decis ruperea negocierilor considerând „ruşinoasă” pretenţia conducerii TMB. Un reprezentant al Primăriei Barcelona va da explicaţii astăzi într-o conferinţă de presă pentru a oferi versiunea lor asupra negocierilor.

Rezultatul este că metroul barcelona nu va funcţiona 24 ore luni şi marţi. Serviciile minime sunt de 50% la orele de vârf şi 30% în restul zilei.

Organizatorii MWC au precizat deja săptămâna aceasta că au prevăzut această posibilitate şi au în vedere un „Plan B” pentru garantarea mobilităţii participanţilor la congresul mondial al telefoniei.