Mărţişor Catalan – Petrecerile Româneşti

Comunitatea românească din Catalunya a sărbătorit venirea primăverii şi a făcut-o “a lo grande” cu patru petreceri care au avut ca argument ziua de 8 martie. Desfăşurate sâmbătă 5 martie, din raţiuni de calendar, au reunit o parte a comunităţii româneşti din Barcelona, Tarragona şi Girona, în special acea parte a ei dornică de petrecere si voie buna.

Megapetrecerea de la Bruc unde mai mult de 500 de meseni s-au lăsat vrăjiţi de măiestria decoraţiunilor pregătite special pentru eveniment, este prima dintre ele. Încă odată, dacă mai era nevoie, gazdele au arătat cât de mult îşi respectă blazonul. Ştiam deja că numele Hotel Bruc este o garanţie pentru o petrecere reuşita iar Madalina Cristache, împreună cu echipa ei i-au făcut cinste.

echipa madalina bruc
Amfitrionii petrecerii romanesti de la Hotel Bruc – Barcelona Spania. (Foto: Bcn Studio Events)

Participanţii la consursul de dans au fost premiaţi de sponsori ai evenimentului, care au avut grijă să nu rămână nimeni fără o atenţie. Un detaliu apreciat din partea gazdelor s-au dovedit a fi torturile oferite participanţilor care îşi serbau în plus şi zilele de nastere.  Vedete au fost evident femeile, care au decretat într-un singur glas că în acest început de martie s-au simţit răsfăţate.


 

Restaurantul Transilvania din Barcelona a venit cu o propunere interesantă în ceea ce priveşte meniurile oferite participanţilor, aproximativ de 80 persoane, la petrecerea de mărţişor fiindu-le oferită o nouă dimensiune pentru mâncarea românească tradiţională; dincolo de paladar şi arome, privirea a fost de data aceasta un al treilea element necesar pentru o corectă apreciere a meniului pregătit de maeştrii bucătari care s-au ocupat special de eveniment: Chef Florin Andronic şi Executiv Chef Marian Popovici.

sarmale hot cuisine
Sărmăluţe pe pat de mămăliguţă cu cranţ de prosciutto şi ardei roşu- Chef Marian Popovici – Restaurant Transilvania

 

Asociaţia Românilor a organizat petrecerea din Tarragona, aproximativ 250 de membri ai comunităţii româneşti din zonă bucurându-se de sărbătoarea primăverii. Dan Ancu –preşedintele Asociaiei a făcut oficiile de gazdă, organizând împreună cu echipa dar şi cu Vicepreşedintele Diaspora dl.Doru Coliu o serbare care s-a bucurat de succes. Locaţia aleasă a fost Restaurant Dyna în Reus. Am remarcat prezenţa la eveniment a dnei Geanina Boicu, Consul General la Consulatul General al României in Barcelona, profesori de la Universitatea din Barcelona, dl.Carles Pellicer –primar Reus. Un spectacol de patinaj aerobic a fost oferit de un grup de fete.

martisor taragona coliu
Oficialităţi şi organizatori la petrecerea românească – Tarragona

 

Restaurantul Andreea din Jonquera a fost gazda petrecerii într-o reeditare a reuşitelor din anii anteriori iar dna Florentina şi compania s-au întrecut pe ei înşisi. Este dificil sa nu apreciezi felul în care au fost pregătite saloanele care au găzduit petrecerea. Misiunea maestrului DjFloo a fost de data aceasta una uşoară, mesenii aveau deja poftă de petrecere si nu s-au lăsat invitaţi de doua ori la dans. Cei peste 300 de invitati s-au declarat  încântaţi de muzica cu care interpreta de muzică populară Ancuţa Corlăţan a întreţinut atmosfera de sărbătoare.

martie girona
Petrecere romaneasca la Restaurantul Andreea – Jonquera Spania

 

Dacă aţi ales să celebraţi primăvara în bună companie, într-unul din locurile acestea sau aţi făcut-o în familie acasă, primiţi vă rog în suflete acest îndemn la viaţă, Mărţişorul. A mai trecut o iarnă, ducă-se.

O primăvară frumoasă!