Iasi, Harghita – Fructe și legume, donate de copii, pentru copii


213 kilograme de legume și 215 kilograme de fructe au strâns copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Iași. De acțiunea de voluntariat “Săptămâna fructelor și legumelor donate” s-au bucurat copiii din Centrul de Plasament “Bucium” din Iași.

Chiar dacă au doar câțiva anișori și se află la vârsta în care totul li se pare o joacă, atunci când e vorba de ajutor, o fac din suflet. Prichindeii de la Gradinița cu Program Prelungit nr. 1 din Iași nu au stat pe gânduri când au aflat că pot ajuta alți semeni de-ai lor. Au strâns 215 kilograme de fructe și 213 kilograme de legume pentru copiii din Centrul de Plasament “Bucium”. Ei s-au implicat astfel în acțiunea de voluntariat intitulată “Săptămâna fructelor și legumelor donate”.

Prin această campanie, autoritățile intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți copii într-o societate unită.

satelit televizor

„Campania a implicat strângerea de fructe si legume și de către elevii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) și donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituții sociale. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află copiii afectați de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. Într-o lume în care sistemul de valori se răstoarnă, în care tinerii sunt derutati, fară modele de urmat, în care părinții se întreabă din ce în ce mai des dacă îsi educă corect copiii, este nevoie să readucem în sufletul tuturor valorile fundamentale ale vieții: binele, frumosul, morala și iubirea. Astfel, prin implicarea părinților, copiilor și a cadrelor didactice, s-a reușit această frumoasă acțiune. Din dorința de a bucura sufletele copiilor din acest centru, s-a hotărât ca de Mos Nicolae preșcolarii din unitatea noastră să se mobilizeze, alături de părinți și cadre didactice, pentru a dona dulciuri noilor prieteni din Centrul de Plasament Bucium”, a transmis prof. Geta Bambu, director GPP 1.

În acest an, peste 100 de unități școlare au aderat la campaniile umanitare promovate de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

De asemenea, potrivit Agerpres, aceeași campanie se derulează și în 88 de şcoli din judeţul Harghita şi se bazează pe voluntariatul elevilor şi al cadrelor didactice. Practic, elevii şi dascălii donează legume şi fructe care apoi ajung la copii nevoiaşi sau la adulţi aflaţi în dificultate.