Clujul are UNTOLD, Iașul va avea AFTERHILLS!


În perioada 23 – 25 iunie 2017, Iașul va fi punctul “fierbinte” al țării. Aici va începe Festivalul „AFTERHILLS Music & Arts Festival” care va fi unul dintre cele mai mari festivaluri europene.

Ieșenii se arată sceptici în privința capacității organizatorilor și dau șanse mici de succes festivalului comparându-l cu deja celebrul „Untold” Clujean. Să nu uităm totuși că nici clujenii nu au avut un început simplu.

Iașul va fi anul viitor pe harta marilor festivaluri europene. AFTERHILLS Music & Arts Festival va aduce Iașul pe harta marilor festivaluri europene. De la artiști până la amenajare și tot ceea ce se va întâmpla va marca începutul  schimbării în domeniul cultural și comercial la nivelul Iașului.

satelit televizor

Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 25 iunie 2017, în cadrul festivalului fiind așteptat un public larg atât din zona locală, națională, dar și internațională. Conceptul are la bază implicarea masivă a tinerilor ieșeni din domeniul artistic și de creație.

Arhitectură, teatru, arte plastice, toate își vor lăsa amprenta în conturarea acestui festival.

Ieșenii nu par prea entuziasmați de această inițiativă. Ei consideră că Festivalul AFTERHILLS organizat la Iași nici măcar nu ar trebui comparat cu Festivalul UNTOLD de la Cluj.

“Cred că prima ediție o să fie un eșec. Un festival care se vrea a fi MEGA se anunță cu mult timp înainte. Se prezintă un line up, activități. Se vând bilete, se anunță câte locuri sunt pentru corturi. Ce șanse sunt ca lumea de afară să audă de festivalul acesta în câteva luni? Când își planifică excursia dacă sunt din alte țări? Vreau să văd un line-up, dacă se vrea a fi “festival major” și care să concureze cu UNTOLD”, a spus Alex Simion.

Alții cred că este o tradiție pentru Iași ca să anunțe evenimentele prea târziu atunci când organizează ceva. Nu este pentru prima dată când organizatorii din Iași anunță evenimentele târziu.

“Este deja o tradiție pentru Iași să anunțe târziu când se organizează ceva. Rareori am putut ajunge la vreun eveniment anunțat din scurt”, declară Carina Neamțu din Iași.

“O să fie un terci obosit. Clar nu putem compara UNTOLD cu așa ceva. UNTOLD este un festival EDM”, a spus un ieșean resemnat.
Fasolea cu cârnați, micii și berea par să fie ingredientul lipsă al acestor festivaluri. Cel puțin așa cred unii.

“Vrabia mălai visează! Între Iași și Cluj există diferențe prea mari ca să ne iasă ca la ei. Dacă se vor da în fiecare zi câteva mii de porții de cârnați cu fasole sau bere și mici atunci vom avea participanți suficienți”, se amuză Nelu.

Primăria Municipiului Iași, partener al acestui eveniment, anunță AFTERHILLS – primul festival major de muzică și artă făcut vreodată în Iași, dar și în zona de nord-est. Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 25 iunie 2017, iar locația este stabilită ca fiind zona Era.