Protección Civil activeaza alerta pentru ploaie intensa in Catalunya


Luni, 19 Decembrie 2016 – 13:02 CET

Protección Civil de la Generalitat a activat alerta și a pus în aplicare planul de urgență pentru inundații puternice în Catalunya (Inuncat) din cauza incidentelor pe care aversele de ploaie le-au provocat în unele puncte din comunitate, în special în Lleida și în interiorul provinciei Tarragona. Cu câteva ore înainte a fost activată de asemnea pre-alerta planului Procicat ca măsură preventivă pentru eventualele incidente derivate din presiunea cauzată de vânturile puternice care suflă asupra coastei de Barcelona și Girona.

satelit televizor

Ploile care vor urma, intrate prin sud-est, pot fi acompaniate de grindină și vor avansa până în nord-est, afectând aproape toată zona pre-litoral catalană.

Recomandări

Protección Civil avizează că multe râuri și torenți coboară deja cu un debit ridicat și în creștere, cum este cazul râului Francolí en Vimbodí (Conca de Barberà) existând riscul de inundații punctuale pe parcursul serii.

Din acest motiv se recomandă evitarea deplasărilor în momentele de ploaie intensă, parcării autoturismelor în zonele de acțiune ale râurilor sau torentelor. Nici măcar să nu încercați recuperarea acestora dacă sunt prinse în zone unde există acumulări de apă (vaduri de apă sau parcări subterane inundate)