Mos Craciun la Barcelona

Mos Craciun la Barcelona

Trimite și altora


Surprinzătoarea primă apariție a lui Moș Crăciun de anul acesta în Barcelona, sosind într-o trăsură trasă de cai falnici tropăind nervoși din copite pe asfaltul capitalei catalane, struniți de un vizitiu îmbrăcat la patru ace, a fost punctul de atracție al zilei de Duminică, 18 Decembrie, 2016. Mai mult de 300 de participanți activi, pe fețele cărora se citea nerăbdarea și bucuria întâlnirii cu tradiția de sărbători.

mos craciun barcelona 2

Așa cum a promis, Moș Crăciun a venit în Barcelona, la biserica Sfântul Gheorghe, cu sacul plin de cadouri pentru cei peste 120 de copii și studenți care l-au așteptat nerăbdători pregătiți să îi mulțumească cu poezii și colinde. Moșul s-a așezat lângă bradul frumos împodobit și s-a bucurat de programul pregătit de corul de copii – coordonat de doamna Liliana Bundă și de corul bărbătesc al parohiei. Au cântat împreună cele mai cunoscute colinde tradiționale.

cadouri mos craciun barcelona

O surpriză generală a fost momentul apariției Caprei tradiționale, în vizită la parohie, venind tocmai de la Manresa. O capră autentică din Maramureș, omenită cum se cuvine pentru că a cinstit sărbătoarea.

capra barcelona

Organizat de parohia Sfântul Gheorghe din Barcelona, evenimentul a fost dedicat copiilor în special dar s-a dovedit de mare impact și asupra adulților care au participat, însoțiți sau nu de copii. Acesta se înscrie în linia eforturilor constante pe care le face comunitatea formată în parohie, în jurul părintelui Aurel Bundă, de a face să crească de la an la an interesul pentru tradiții și cultură. Și anul acesta comunitatea a crescut, alăturându-i-se oameni valoroși, implicați în proiecte noi, cu intenția clară de a continua linia educativă pentru copii și de a asigura păstrarea tradițiilor culturale românești.

Felicitări tuturor celor care au dorit să se implice în activitate, suntem siguri că anul care vine veți fi și mai mulți.

satelit televizor


 


Trimite și altora