Demisii de constiinta la varful PSD – Ministrul Florin Jianu


  • Un ministru din Cabinetul Grindeanu a demisionat

După demisia Secretarului de stat Florin-Daniel Şandru – coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Guvernului, a lui Călin Andrei Tuns – fostul consilier judetean al PSD Maramures si trezorier al filialei, si a lui Valentin Lupsa – secretarul general al PSD Resita, joi dimineața și-a anunțat demisia primul ministru din Cabinetul Grindeanu: Florin Jianu – Ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Acesta a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că ceea ce l-a determinat să-și depună mandatul este copilul său: „Cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna! Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit!”.

digi dolce focus 2017

Fostul ministru consideră că România și românii nu ar fi meritat ceea ce se întâmplă acum. Totodată, acesta spune că sunt și oameni pe care îi apreciază în Partidul Social Democrat, în care își pune speranța că vor duce lupta până la capăt.

„Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea! (…) România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, adaugă Jianu.

Florin Jianu încheie postarea cu un citat din Nicolae Titulescu.

“Și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina.”

Postarea lui a adunat peste 6.000 de like-uri și a fost distribuită de peste 3.300 de ori.