Pentru ziua de Paște, se imprumuta la Casa de Ajutor Reciproc


  • Povara sărbătorilor pentru bătrânii cu pensiile mici.
  • Ca să aibă ce să pună pe masa de Paște, bătrânii trebuie să se împrumute la Casa de Ajutor Reciproc.

Bătrânii săraci se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru a avea ce pune pe masa de Paște. În această perioadă, numărul unor astfel de împrumuturi a crescut și cu peste 25% față de o zi obișnuită. Pensionarii iau sume mici, unii chiar și sub o sută de lei, pentru a fi siguri că vor avea pe masă cozonac și ouă roşii.

digi dolce focus 2017

„Am venit aici pentru un împrumut, vin și sărbătorile de Paște, mai avem și altele de făcut. Altfel nu mă descurc. Vin cu actele și în două zile ne dau banii, chiar și în aceeași zi, dacă luam o sumă mai mică”, a declarat o pensionară din Capitală.

Președintele CARP Omenia, Gheorghe Chioaru, a precizat că împrumutul minim este de 50 de lei.

„Valoarea minimă a împrumutului este de 50 de lei. Am avut împrumuturi, în alți ani, mai mici, dar anul acesta, în medie, împrumuturile variază între 100 – 300 lei pentru Sărbători”, a declarat Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia.

Alţi pensionari se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru a-şi cumpăra medicamente, pentru a-şi plăti întreţinerea sau… pentru pregătirile de înmormântare.

„Am venit să fac împrumut pentru medicamente, am rețeta în buzunar, nu îmi ajung banii. Am pensia de 760 lei după 34 ani de muncă”.

„Cheltuielile mele se duc la un cimitir. Am luat loc de veci și mă costă 50 de milioane lucrările. Nu vreau să fiu o pagubă atunci când mor.”

Statistica în România arată că persoanele în vârsta au cele mai puține restanțe la plata ratelor și la utilități.