Pelerinaj la Țara Sfântă

Pelerinaj la Țara Sfântă

Trimite și altora


Parohia ortodoxă Sfântul Gheorghe din Barcelona, păstorită de preotul protopop Aurel Bundă, a organizat un pelerinaj în Țara Sfântă în perioada 12 martie – 20 martie 2017.

Obiectivul a fost descoperirea și cunoașterea locurilor unde a călătorit Domnul nostru Iisus Hristos cât timp a fost pe pământ dar și cunoașterea lăcașurilor ortodoxe din țara sfântă, atat de la Ierusalim cât și din împrejurimi.

pelerinaj inline 1

Împreună, 49 de pelerini, printre care 5 copii, am pășit pe pământ sfânt cu emoție și mare bucurie.

pelerinaj inline 2

În cele 8 zile cât a durat pelerinajul am vizitat multe locuri: Haifa și minunatele Grădini Bahai, Biserica Stella Maris, Peștera Sf. Ilie Tesviteanul, Muntele Tabor, Cana Galileea, Nazareth, Muntele Fericirilor, Capernaum, Marea Moartă, Mănăstirea Sfântul Gherasim, Bethleem și locul Nașterii Domnului aflat în biserica ortodoxă, Biserica unde se afla locul Taierii Capului Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Nostre, unde Mântuitorul i-a învățat pe ucenici rugăciunea “Tatal nostru”.

Apoi foișorul “Cina cea de Taină” și mormântul Sfântului Prooroc și David, Zidul Plângerii, așezământul Românesc de la Ierusalim unde am primit binecuvântare și un minunat cuvânt de învățătură, Pustiul Iordaniei – locul de botez al Mantuitorului, Mănăstirea Sf .Sava și Mănăstirea Sf. Teodosie, Mănăstirea Dominus Flevit unde “Domnul a plâns”, Grădina Ghetsimani, Mormântul Maicii Domnului și Grota Trădării, Muntele Sionului – unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Drumul Crucii cu cele 12 opriri, Golgota, Biserica Sf. Invieri, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt.

Am mers la Ierihon – unde am participat la Sfânta Liturghie de la Așezământul Românesc iar ultimul popas l-am făcut la Biserica ce adaposteste Mormântul și Moaștele Sfântului Gheorghe unde părintele și doamna Galila, ghidul nostru, ne-au înmânat fiecăruia câte un certificat de Pelerin la Ierusalim.

Am întâlnit oameni cu suflet mare și cu griji puține, într-un loc în care pare că depresia, stress-ul sau obezitatea nu există.

pelerinaj 3

Am rămas cu încrederea că religia ortodoxă este bine păstrata și respectată acolo, bucurându-se de reprezentanți de seama ai bisericii noastre.

Silion Mădălina Alina, Barcelona


Trimite și altora