Să ajungi acasă îți trebuie curaj – Emilian Pal - 16/09/2020
Colectiv, tragedie homeopata, impotenta, inutila - 30/10/2018
Te gândești să te întorci? Smart-up! - 31/01/2018
Fii mobil DIGI mobil. Participa si Castiga! - 19/05/2017
Unde, cum si acte pentru vot 9 iunie 2024 in Catalunya - 30/05/2024
Lista sectiilor de votare in Spania - 28/05/2024
11 Septembrie, luni, zi libera in Catalunya - 08/09/2023
Cabinet dentar romanesc in Barcelona - 20/06/2023
Azi incepe vara - 20/06/2023
Caietul Dragomirei - 12/12/2022
Cum au sărbătorit românii din Guissona Ziua Naționala - 07/12/2022
Horim la Guissona 2022 pe 3 Decembrie - 22/11/2022
Povesti Calatoare – Madrid - 01/10/2022
Miguel de Cervantes Saavedra, scurta biografie - 30/09/2022
Cetateanul European al Anului – titlul acordat la Bruxelles
Trimite și altora
- Academicianul Mihail Șora, pentru întreaga activitate a centenarului filozof român, părintele iconicei colecții de carte Biblioteca Pentru Toți, BPT
- Magic Camp, organizația dedicată copiilor cu cancer, reprezentat de Vlad Alexandrescu, fost ministru al sănătății
Filosoful Mihai Şora şi Asociaţia MagiCAMP au primit, vineri, Premiul Cetăţeanului European 2018 din partea Parlamentului European, transmite Agerpres.
Parlamentul European acordă, anual, începând cu 2008, premiul Cetăţeanului European pentru activităţi şi iniţiative realizate de cetăţeni, grupuri, asociaţii sau organizaţii care, prin acţiunile lor de zi cu zi, promovează valorile consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care au demonstrat un angajament remarcabil pentru promovarea unei mai bune înţelegeri reciproce şi a unei integrări mai puternice în rândul cetăţenilor statelor membre sau care au facilitat cooperarea transfrontalieră sau transnaţională pe termen lung în vederea consolidării spiritului european.
Fiecare membru al Parlamentului European are dreptul să nominalizeze anual pentru această distincţie o singură persoană, grup, asociaţie sau organizaţie, propunerile urmând a fi analizate de către un juriu naţional format din deputaţi din ţara respectivă, iar, apoi, înaintate către Cancelaria Premiului European, forul care ia decizia finală privind lista laureaţilor din anul respectiv.
“Nu ştiu de unde am energia. Sper să o am aşa cum se vede din afară. Mă simt frate cu cei care mă înconjoară. Cred că din ei îmi iau energia pe care o valorific sau încerc măcar să o valorific într-un fel oarecare spre binele tuturor. Acest premiu este pentru mine un imbold de a merge mai departe pe calea pe care o apucasem deja, o solidaritate cu cei care mă înconjoară şi pe care îi simt ca făcând împreună cu mine o singură comunitate. Le sunt recunoscător. Simt o afinitate cu tânăra generaţie, cu cei proaspeţi, care nu au suferit încă de pe urma implicării lor în treburile lumii şi care o fac cu o disponibilitate totală, mă simt alături de ei”, a declarat filosoful Mihail Șora, părintele BPT.
Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
Stai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /
Melania Medeleanu, fondator al MagiCamp, a precizat că în tabăra pentru copii cu afecţiuni oncologice Magic Camp au fost până acum peste 500 de suflete.
“În România lui 2018, în care unul din 11 copii se duce la culcare flămând, permiteţi să vorbesc despre foame. (…) În MagiCamp, tabăra pentru copii cu afecţiuni oncologice, au trecut până acum peste 500 de suflete. Noi de mai bine de patru ani încercăm să potolim puţin foamea, prin mâncare gătită cu multă dragoste în tabără, o masă caldă pentru părinţii copiilor cu afecţiuni oncologice, oameni care vin de departe cu copiii lor la tratamente chinuitoare, prin alimentele perisabile pe care le trimitem prin intermediul MagicBox către sute de familii în fiecare lună. Dar, mai e o foame din ce în ce mai aprigă pe care nu reuşim să o stăvilim – este foamea de siguranţă, să nu-ţi fie teamă că nu o să găseşti mâine medicamentele care să salveze viaţa copilului tău, să nu-ţi fie teamă că vei merge la spital şi te vei îmbolnăvi şi, mai tare şi la un alt nivel, avem o foame şi noi, la MagicCamp, şi la o bună parte din societate – este foamea de demnitate: să nu te simţi înjosit în raport cu statul, e foamea de dreptate, de egalitate”, a explicat ea.
Trimite și altora