Să ajungi acasă îți trebuie curaj – Emilian Pal - 16/09/2020
Colectiv, tragedie homeopata, impotenta, inutila - 30/10/2018
Te gândești să te întorci? Smart-up! - 31/01/2018
Fii mobil DIGI mobil. Participa si Castiga! - 19/05/2017
Unde, cum si acte pentru vot 9 iunie 2024 in Catalunya - 30/05/2024
Lista sectiilor de votare in Spania - 28/05/2024
11 Septembrie, luni, zi libera in Catalunya - 08/09/2023
Cabinet dentar romanesc in Barcelona - 20/06/2023
Azi incepe vara - 20/06/2023
Caietul Dragomirei - 12/12/2022
Cum au sărbătorit românii din Guissona Ziua Naționala - 07/12/2022
Horim la Guissona 2022 pe 3 Decembrie - 22/11/2022
Povesti Calatoare – Madrid - 01/10/2022
Miguel de Cervantes Saavedra, scurta biografie - 30/09/2022
Initiativa pentru referendum Pamant, Ape si Paduri
Comunicat de presă
Vrem referendum naţional pentru protejarea reală şi eficientă a resurselor naturale ale României!
În data de 14 Septembrie 2016, la Timişoara, am constituit împreună, conform legilor în vigoare, în faţa notarului pubilc, Comitetul de iniţiativă al referendumului naţional „Pământul, apa şi pădurea, componente vitale ale siguranţei naţionale”.
Reprezentăm, prin demersul nostru civic, constituţional, interesele naţiunii noastre.
Momentan, avem drept susţinători Asociaţia Mişcarea Focul Dacic, Combinatul Agroindustrial Curtici şi Federaţia naţională Pro Agro.
Însă, cu certiudine, milioane de români vor veni în întâmpinarea acestei iniţiative legislative. Ei se vor regăsi, cu siguranţă, pe listele de semnături care sunt necesare promovării acestui referendum. Un referendum care are ca obiectiv protejarea reală a terenurilor, a apelor şi a pădurilor ţării, prin păstrarea lor în proprietatea şi administrarea exclusivă a statului român, a persoanelor fizice şi juridice române.
Am parcurs, până acum, paşii necesari, conform legii în vigoare:
* declaraţia de constituire a Comitetului de iniţiativă la data de 14.09.2016 în Timişoara;
* avizul Consiliului Legislativ al Parlamentului, unul negativ, dar touşi consultativ, la data de 13 Octombrie 2016.
* publicarea în Monitorul Oficial al României. În data de 17 Noiembrie 2016 iniţiativa noastră legislativă a apărut sub nr.924.
Am trimis scrisori de informare asupra intenţiilor noastre legate de acest Referendum, prin care am solicitat ajutorul, tuturor diriguitorilor Bisericii în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, tuturor partidelor politice care participă acum la alegeri, companiilor agricole româneşti. De asemenea vom trimite, odată cu acest comunicat, Serviciului Român de Informaţii, o adresă oficială, prin care vom cere protecţia necesară pentru toţi membrii Comitetului de iniţiativă, dar şi pentru toate acţiunile legale pe care le vom desfăşura de acum înainte, până la finalizarea acestui proces al referendumului.
De asemenea, odată cu acest comunicat de presă, ne manifestăm speranţa că şi mass-media va înţelege necesitatea demersului nostru constituţional şi ne va sprijini. Presa scrisă dar şi audio-vizuală a României, maturizată în aceşti ani, cu siguranţă conştientizează pericolul uriaş care planează asupra României în acest moment şi în mod normal ar trebui să reacţioneze în consecinţă.
* începând cu data de azi, 12 Decembrie 2016, declanşăm campania de strângere a celor 500 000 de semnături necesare promovării acestui Referendum.
Vrem ca împreună să dăm o şansă reală de dezvoltare ţării noastre, o speranţă de mai bine poporului nostru. Vrem să lăsăm generaţiilor care vin o ţară întreagă, puternică şi demnă.
Pentru toate cele arătate în expunerea oficială de motive (o puteţi găsi accesând… referendum), precum şi în documentul Apel către români, care însoţeştet acest comunicat, noi, membrii Comitetului de initiativă cerem referendum naţional pentru modificarea art. 44 alineat (2), articol pe care-l considerăm ca fiind unul profund antinaţional.
Acest articol spune în acest moment:
„Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin legea organică, precum şi prin moştenire legală”.
Vrem ca el să fie modificat astfel:
„Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, pădurilor şi a apelor, nu le pot arenda, concesiona, închiria. Prin excepţie, cetăţenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc, conform legii organice, pot concesiona, închiria, numai terenuri care au destinaţia construcţii civile, comerciale, industriale.” Proiectul de revizuire îl puteţi găsi aici… http://renastereanatiunii.ro/referendum/
Comitetul de iniţiativă.
Detalii despre acțiune puteți obține la:
Asociaţia Mişcarea Focul Dacic
0742 170 500 – Ioan Toroican – presedinte