O destinatie de nepierdut – Apuseni – Pestera Ursilor

O destinatie de nepierdut – Apuseni – Pestera Ursilor

Trimite și altora

Pestera Gigantilor – Ursii giganti din pestera

     Dupa un cutremur puternic, probabil, cu cca 17.000 ani in urma, singura intrare in pestera s-a inchis, iar ursii aflati in acel moment in interior au ramas captivi, acestia murind de foame.

     Se spune ca „ultimul locatar” ar fi trait in pestera acum 17.000 ani! Pe langa varstele inaintate, ursii de Caverna aveau dimensiuni impresionante fata de speciile de ursi actuali din Romania si chiar si din lume. Ursul de pestera avea aproximativ 4 metri inaltime ridicat in 2 labe si o greutate impresionanta de 1000 Kg. La momentul descoperirii Pesterii Ursilor existau 5 schelete complete din specia Ursus Spelaeus.

     Istoria Pesterii Ursilor a inceput in data de 17 septembrie 1975, in cadrul unei exploatari miniere odata cu explozia care a permis lui Traian Curta sa faca descoperirea care ulterior avea sa devina unul din cele mai importante obiective turistice din Romania. In present, pestera este vizitata de numerosi turisti romani si straini.


Românii din diaspora au în casa TV românescdolce telekomStai informat, tine legătura cu țara / Tv prin satelit oriunde în Europa /


     La momentul descoperirii pesterii s-a incercat distrugerea acesteia pentru ca exploatarea miniera sa poata continua. Ulterior, s-a renuntat la aceasta idee si s-a trecut la conservarea si amenajarea pesterii pentru ca aceasta sa poata fi vazuta de toti curiosii. Dupa desoperirea facuta in 1975, pestera a fost atent cercetata, iar o parte a fost amenajata in scopul de a deveni obiectiv turistic. Cu toate ca amenajarea s-a incheiat in 1978, Pestera Ursilor a intrat in circuitul turistic abia in data de 14 iulie 1980, data la care a fost inaugurat oficial.

     In interiorul pesterii exista si o zona care nu se poate vizita, fiind Rezervatie Stiintifica. In capatul Galeriei Emil Racovita, a fost reconstituit un schelet al ursului de caverna pentru a exemplifica vizual dimensiunile acestei specii.

     Cum ajungi la Peştera Urşilor

Poţi să ajungi până la Peştera Urşilor cu maşina. Accesul se face de pe drumul naţional E79 din localitatea Sudrigiu. De acolo se urmează drumul naţional 763 până în localitatea Chişcău.

Dacă vii cu GPS notează-ţi coordonatele: 46.556610, 22.569993 (46°33’23.8″N 22°34’12.0″E).

– Vezi mai multe informatii aici: clic

     Program Zilnic între orele 10:00 si 17:00.

     Peştera Urşilor România, judeţul Bihor, comuna Pietroasa, localitatea Chişcău

Vezi locaţia pe hartă

Informaţii la : +40.359.411.083 sau +40.744.638.244


Trimite și altora
  1. […] Sursa Foto […]

Comments are closed.