Smart-up: afacerea ta cu bani europeni, fii destept

pocu robarna


START-UP DIASPORA: CONCURSUL DE PLANURI DE AFACERI CARE ÎȚI POATE ADUCE 40.000 EURO FINANȚARE DE START PENTRU AFACEREA TA!

start up cluj

Știai ca dacă ești sau ai fost în diaspora, poți să obții 40.000 euro finanțare europeana nerambursabilă, pentru a începe o noua afacere în România?

Prin programul Smart-Up Diaspora, românii din străinătate sau care au avut experiența diasporei, sunt incurajați și sprijiniți ca să își aplice experienta de lucru sau competenta, într-o idee de afaceri fezabilă Nu doar că poți obține această finanțare de start, dar treci printr-un program gratuit de instruire si de pregătire a unui plan de afaceri, prin care poți aplica anul acesta la câteva mii de finanțări pentru start-up-uri!

Pot participa persoane care au cetățenie română, cu domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni, cu domiciliul în toate regiunile/județele României (cu excepția București-Ilfov) și care doresc să înființeze o firmă nouă în mediul urban, non-agricolă, într-un domeniu de activitate în care dețin competențe / experiență profesională. Toți participanții la activitățile proiectului primesc o subvenție de 2260 lei. Pe lângă aceasta, prin proiect toți cei interesați beneficiază de:

  • training antreprenorial în sistem mixt și flexibil (online și seminar intensiv – Bootcamp);
  • cărți inspiraționale care să iți susțină dezvoltarea antreprenorială și personală;
  • asistență în elaborarea planului de afaceri;
  • asistență pentru înființarea și demararea afacerii;
  • consiliere pentru implementarea proiectului aprobat;
  • consultanță și mentorat în gestionarea afacerii;
  • networking într-o comunitate antreprenorială;
  • resurse de creștere de la parteneri din mediul de afaceri: acceleratoare și hub-uri de afaceri, specialiști în finanțări nerambursabile, alte surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerii.

Inițiativa e gestionată de trei cunoscute organizații ale mediului de afaceri din Cluj, Arad si Iași, care reprezintă afacerile mici și mijlocii în organismele naționale, regionale și locale.

Am luat legătura cu ei pentru a afla mai multe detalii și iată ce ne-au declarat:
“Suntem de 28 de ani în acest domeniu și acum avem un buget de 2 mil. EUR pentru a-i finanța pe cei care sunt determinați să își deschidă o afacere in România”.

Foarte multe persoane și-au arătat interesul, fiecare cu o energie si pasiune aparte și am finalizat deja mai multe traininguri antreprenoriale intensive (vezi video aici: https://www.facebook.com/smartupdiaspora/videos/989708497860871/).

Dincolo de programul nostru, ne-am propus să îi sprijinim pe cei dornici pentru a accesa în acest an multitudinea de finanțări disponibile și apoi să îi susținem într-o comunitate vie de antreprenori.

Din 28 mai 2018 am deschis propriul concurs de planuri de afaceri, care se desfășoara în două apeluri, până în 20 august, prin care se poate accesa un ajutor de minimis pentru deschiderea unei afaceri, de până la 40.000 EUR.

Pentru a participa și a-și maximiza șansele, recomandăm ca în prealabil, cei interesați să urmeze pregătirea antreprenorială gratuită intensivă, pe care o oferim (online).

Poți afla mai multe detalii pe următorul link: www.diaspora-start-up.ro
Dacă ai întrebări poți contacta Helpdesk-ul Diaspora Smart-up: +40-264-430148 (L-V 08.00 – 16.30) sau pe e-mail pro@apm.ro.

Ești curios cum se desfășoară proiectul?
Vezi acest video: https://www.facebook.com/smartupdiaspora/videos/989708497860871
sau vizitează pagina de facebook:
https://www.facebook.com/smartupdiaspora

Proiectul POCU 89/3/7/107495 este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj
str. Avram Iancu nr. 52 – 400083 Cluj-Napoca
Tel/Fax: 0264-430148, 0264-595793; 0364-408279, 0364-408280
Email: apm@apm.ro, Web: www.apm.ro

Urmărește-ne pe www.apm.ro, www.pimmiasi.ro, www.imm-arad.ro și pe facebook.

smart up spania