Suceava – Patrule de poliţie VS. băbuţele care vând lapte şi brânză în Piaţa Mică

Suceava – Patrule de poliţie VS. băbuţele care vând lapte şi brânză în Piaţa Mică

Trimite și altora


Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat un amplu control pentru zilele următoare.

Şeful Poliţiei locale este sceptic: „Au fost situaţii în care băbuţele cu lapte şi brânză au abandonat sacoşele, au luat-o la fugă printre blocuri, s-au împiedicat, s-au lovit şi au ajuns la spital”

În conferinţa de presă săptămânală, primarul Sucevei a anunţat că s-au terminat lucrările de pavare a asfaltului ros de intemperii şi de timp din Piaţa Mică. Tarabele au fost revopsite iar acum se intenţionează realizarea unui acoperiş care să-i ferească pe comercianţi de zilele friguroase sau ploioase.

Aceste probleme fiind rezolvate, atenţia municipalităţii se îndreaptă acum împotriva suitei de băbuţe care nu îşi plătesc locul cuvenit în halele de lactate, ci preferă să-şi vândă marfa pe aleile din jurul pieţei. Primarul Ion Lungu a anunţat că va cere Poliţiei Locale să trimită patrule pentru a sancţiona cu amenzi consistente pe oricine face negoţ în afara incintei pieţei. Şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc, spune că lucrurile nu se vor rezolva atât de repede pe cât se doreşte. Poliţiştii au făcut şi fac în continuare razii printre cei care oferă spre vânzare marfa pe aleile care duc spre Piaţa Mică. „În general, dăm avertismente. O amendă poate ajunge şi la 100 de lei. Au fost situaţii în care băbuţele cu lapte şi brânză au abandonat sacoşele, au luat-o la fugă printre blocuri, s-au împiedicat, s-au lovit şi au ajuns la spital. Noi am rămas cu laptele, ouăle şi brânza. Ce să facem cu aceste produse? Unde să le conservăm? Cine să ni le preia?”, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale din Municipiul Suceava.

suceava pietePe de altă parte, primarul Ion Lungu apreciază că sunt suficiente locuri în hale şi nu înţelege de ce băbuţele nu îşi doresc condiţii la nivel european pentru a-şi vinde marfa. Pentru doar câţiva lei pe zi, cât costă să închiriezi un loc, băbuţele preferă şă se chinuie în afara pieţei şi să facă de „gardă” pentru a nu fi sancţionate de poliţişti.

Întrebate de ce nu aleg să vândă în piaţă, la o tarabă special amenajată, femeile comerciante au declarat că nu le convine să închirieze locul toată ziua, când ele stau doar câteva ore dimineaţa, afirmând că „de la muncă, mergem tot la muncă până seara târziu”.


Trimite și altora