‘Threads of Tradition’ – o expozitie inedita de arta contemporana romaneasca la Madrid

‘Threads of Tradition’ – o expozitie inedita de arta contemporana romaneasca la Madrid

Trimite și altora


  • Threads of Tradition: creații ale designerilor români într-o expoziție inedită la Madrid

În perioada 15 Iunie-16 Iulie 2017, la Central de Diseño din cadrul Centrului Cultural Matadero din Madrid, principala referință a designului în Peninsula Iberică, se desfășoară expoziția ‘Threads of Tradition’ dedicată designului românesc contemporan ce se inspiră din tehnicile, materialele și practicile tradiționale. Peste 50 de exponate imaginate de tineri designeri români, de la ceramică, vestimentație, obiecte decorative de interior până la cărți ilustrate și grafică

„Această expoziție de la Madrid este unul dintre cele mai notabile evenimente de design românesc românesc organizate în Spania până în prezent. În plus, Central de Diseño, partenerul spaniol, este principala vitrină a designului spaniol, fiind un spațiu unde se expun cele mai bune lucrări de design contemporan din toată Iberoamerica (Bienala de Design Iberoamerican) și unde se lansează anual cele mai noi tendințe în materie din Peninsula Iberică. Colaborarea cu Romanian Design Week ne-a permis să putem aduce în fața publicului o excelentă selecție de proiecte, care revalorizează într-un mod inovator tradiții și practici  ale artizanatului românesc”, Ioana Anghel, directoarea Institutului Cultural Român de la Madrid.


dolce telekom


Expoziția, inedită în Spania, reunește o selecție de lucrări realizate în 2016 și 2017 de către unii dintre cei mai reprezentativi designeri români ai momentului. Construită pe două axe conceptuale, intitulate „Codificat”, respectiv „Suntem natură”, selecția de obiecte reflectă interpretarea contemporană a unor tehnici și matrice tradiționale, dar și lucrul designerilor cu artizanii pentru a recupera în actualitate materii prime și tehnici tradiționale. Obiectele expuse exemplifică produse finite ori proiecte în derulare realizate de următorii designeri și studiouri de design: Cristian Corvin, Laura Leonte, Lana Dumitru, Mădălina Andronic, Traian Tuță, Ruxandra Sacaliș, Octavia și Lucian Loiș, Ana Wagner, Alex Pintea, Ruxandra Radian și Mirela Vlăduță, Dragoș Motica, Eliza Yokina, Ioana Ciolacu, Deltacraft, KraftMade, ProPatrimonio, Meșteshukar ButiQ, PATZAIKIN, Coolwool studio, Dare to Rug, Cai verzi pe pereți, Grapho_mat și Atelierul de Grafică.

Arhitecta Eliza Yokina, autoarea designului expoziției, și Ioana Pîrvu, coordonatoare de expoziții în cadrul The Institute/ Romanian Design Week, vor susține în data de 16 iunie o conferință despre principalele tendințe în designul românesc actual și proiectele de revitalizare a tradiției autentice.

Expoziția este organizată de Institutul Cultural Român de la Madrid în colaborare cu Romanian Design Week și Asociația Designerilor din Madrid (Fundația DIMAD)

Mai multe aici, program, locație, acces, etc aici


Trimite și altora