Vis Universal, – din „Cercuri Ovale ce Râd” poeme, poezii, pamflete


Chiar dacă volumul de poezii are la bază iubirea imposibilă, în carte se regăsesc şi poteci bătătorite ale iubirii transformate în posibilă. Uneori ca să o transformi în posibilă trebuie să renunţi la ceva, des este să renunţi la zona ta de confort şi să rişti. Aversiunea la risc inhiba sau catalizează. Restul sunt decizii.

Cea mai importantă fiind decizia şi alegerea pe care o faci când drumurile se intersectează şi potecile apar.

Viaţa noastră este compusă din planuri şi răscruci de drumuri. Des, viaţa ia o întorsătură complet diferită anume dintr-o decizie care era de fapt o abatere de la plan. Acele momente sunt cele care iţi taie respiraţia şi iţi direcţionează destinul către o noua direcţie. De obicei, aceste decizii neprevăzute au la bază un fond emoţional intens.

Dacă ne gândim la deciziile care ne-au schimbat radical viaţa, şi cu siguranţă fiecare dintre noi avem cel puţin una în portofoliu, ele au fost catalizate de un mănunchi de emoţii adunate la un singur loc. Fie erau frici, fie pasiuni, fie provocări, toate îmbrăcate în emoţii, angoasă, dorinţă, idolatrizare,.. şirul continuă, sau îl puteţi continua acasă într-un exerciţiu de identificare.

Dacă putem identifica trăirile vom putea lua cu discernământ decizii chiar şi în prezenţa emoţiilor intense. Gestiunea trăirilor intense nu ne face să evităm deciziile pe care le luăm ci ne face prezenţi şi un pic mai conştienţi de deciziile luate şi consecinţele acestora.

Iubirile imposibile devin posibile când dorinţa este mai mare decât imposibilitatea, când iubirea este mai mare decât frica şi când visul este mai mare viu decât realitatea.

Una din potecile conturate în traiectoria vieţii este poezia “Vis Universal” pe care mulţi şi-l doresc şi pe care unii am avut norocul să-l simţim. Şi la rândul nostru inspiraţi cu el dar ca alţii să-l trăiască. Azi împărtăşesc acestă poezie cu toţi iubitorii de Vise.

Pentru că atunci când visezi cu ochii deschişi, fricile dorm adânc, iar ţie iţi cresc aripile posibilitatilor infinite.

Vis Universal

Pășeam mai larg,
Dar aveam timp
Grăbeam privirea doar în gând
Te ocoleam şi alergam,
Spre tine zborul îl urmam;
Gustam din plin şi te iubeam
Cu dor şi fală mă lăsam.

Fără gândire, cu simțire,
Cu șoapta minții de iubire.

Așa am împlinit un vis
Noi doi să fim în Paradis
Acum suntem acolo clar,
Trăim un vis universal.


Toate celelalte poezii semnate Cristina Leahu reunite în volumul Amor Oase, le gasiţi la un click distanţa cu app Kindle, la doar 3.33€ sub denumirea de Cercuri-Ovale-Râd.