Locuri unde voi fi – Expoziţia ceramistei Cristina Bolborea la Valencia

Locuri unde voi fi – Expoziţia ceramistei Cristina Bolborea la Valencia

Trimite și altora

Locuri unde voi fi – Cristina Bolborea

cristina bolborea Este expoziţia ceramistei Cristina Bolborea de la Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí din Valencia pe care vă sugerăm să nu o pierdeţi.

Expoziţia reuneşte un total de mai mult de 100 de piese semnate de Cristina Bolborea, profesoară a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti.

Expoziţia este compusă din lucrări realizate în ceramică smălţuită, lut şi porţelan, organizate în serii cu denumiri sugestive: “Las alfombras de los maestrosˮ, “Lagoa de Albufeiraˮ, “El ojo de la tormenta“, “Sienaˮ y “Descansoˮ.

Prin piesele selecţionate pentru expoziţie, Cristina Bolborea se remarcă printr-un limbaj plastic de mare senzualitate plin de influenţe orientale. Influenţe care îmbie la descoperirea unor umbrite şi ascunse secrete ale unei pieţe arabe, ascunse şi aproape pierdute şi, în egală măsură, cu aer de atemporalitate indefinită.

În lucrările ceramistei, materialul în sine, lutul, pământul ars sau porţelanul fug de rigiditate şi se adaptează la suprafeţele de lemn sau de oţel simulând greutatea mătăsii, tapiseriile complicate sau elemente de pielărie, care demonstrează perfecţiune tehnică şi un gust desăvârşit.

Reliefurile studiate şi texturile folosite, accentuate cu engobe şi oxizi metalici aportează lucrărilor o adâncă expresivitate.

De asemenea, instalarea lucrărilor în grupuri cu intenţionalitate şi localizare concretă, căutând formarea unor contexte şi spaţii expresive, permite reuşita unei atmosfere speciale care invită la reflexie.

cristina bolborea inline

Cristina Bolborea, profesoară a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti cu specialitate aceramică, are o extinsă traiectorie ca artistă plastică după ce s-a format la Institutul de Arte Plastice Nicola Grigorescu şi a obţinut doctoratul în Arte Vizuale la Universitatea Naţională din Bucureşti. După numeroasele expoziţii în România a primit Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru întreaga activitate în anul 2014, Menţiunea de Onoare a Cluj International Ceramics Biennale şi Premiul Salonului Naţional de Ceramica (2011).

Unde vizitaţi Expoziţia:
Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí (Poeta Querol, 2 – Valencia)
Expoziţie: Cristina Bolborea. Lugares donde estaré
Perioada: din 22 Iunie până la 18 Septembrie 2016


Trimite și altora

1 Comment on this Post

  1. ProfuIoan

    Regret ca, fiind in imposibilitate de a vedea efectiv expozitia Cristinei Bolborea, voi fi obligat sa fac un exercitiu de memorie pentru a-mi imagina superbele ei lucrari expuse printre exponatele muzeului din Valencia. Sunt privilegiati aceia care au posibilitatea de a admira opera artistica a doamnei Bolborea integrata, la propriu, printre exponatele exceptionale ale unui prestigios muzeu spaniol.

Comments are closed.