Campania #DialogLaÎnălţime cu românii de pretutindeni continuă ‪

Campania #DialogLaÎnălţime cu românii de pretutindeni continuă ‪

Trimite și altora

BUCURESTI – 24 februarie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Media / Publicitate, Social

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a dialogat duminică, 21 februarie, în timpul unui zbor al unei companii comerciale pe ruta Barcelona-București, cu mai mulți români aflați la bordul cursei aeriene.

Campania #DialogLaÎnălţime cu românii de pretutindeni continuă ‪

Am fost impresionat de interesul arătat de români față de țară și de dorința lor de a-și exercita dreptul de vot la alegerile din 2016. Mulți s-au declarat mulțumiți de existența opțiunii de a vota prin corespondență”, a declarat demnitarul român.

Dialogul face parte din campania #DialogLaÎnălțime, desfășurată de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), cu sprijinul Ministerului Transporturilor. Ministrul delegat va intra în dialog cu pasagerii curselor aeriene de pe rute europene pentru a răspunde la întrebări pe teme de interes pentru diaspora, mai ales despre noile modalități prin care românii cu domiciliul sau reședința în străinătate pot să își exercite dreptul de vot în timpul alegerilor din toamna lui 2016.

Campania a fost lansată cu ocazia vizitei ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Regatul Spaniei, în perioada 19-21 februarie, și va continua în timpul mai multor zboruri operate de compania națională și companii aeriene comerciale către alte destinații europene.

Campania #DialogLaÎnalțime, realizată în premieră în România, face parte dintr-o serie de măsuri implementate de DPRRP destinate transparentizării și facilitării comunicării directe cu românii de pretutindeni.

Puteți accesa discuția dintre ministrul delegat și unul dintre interlocutori pe canalul de Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=gNPRL_1kTtE&feature=youtu.be) al Ministerului Afacerilor Externe.

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Informaţii suplimentare:Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)I. Securitatea documentelor de călătorie1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.II. Controlul la frontierăAu fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere: – HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României – HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor – HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)III. Aspecte legate de imigraţie1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/20022. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul aziluluiIV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 20082. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 20083. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).

  • Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
  • MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
  • www.mae.ro

  • MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE


Trimite și altora