Levente Polgar și Mihai Sârbu au alergat 100k pentru Centenar

Levente Polgar și Mihai Sârbu au alergat 100k pentru Centenar

Trimite și altora


  • Mihai Sârbu împreună cu campionul Invictus, Ioan Levente Polgar au alergat 100 de kilometri pe El Camino de Santiago, din Madrid pâna în Segovia înfășurați în tricolor.

Alergarea celor 100 de kilometri de Ultra-Maraton, din Madrid până în Segovia, în decurs de o singură zi, este felul în care Mihai Sirbu, şi ultra-maratonistul Polgar Levente au marcat pe 15 septembrie împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire. Cursa de 100 de kilometri desfășurată sâmbătă, a pornit din Madrid și a urmat traseul – Manzanares El Real, Mataelpino, Navacerrada, Cercedilla cu capătul în Segovia care urmează parcursul tradiționalului Camino de Santiago.

madrid segovia

Printre sutele de participanţi care au alergat cursa 100k Madrid-Segovia, aflată la cea de a 9-a ediție, s-au aflat şi cei doi români care au parcurs întregul traseu purtând însemnele Centenarului Marii Uniri şi ale României pentru a marca cu fiecare kilometru parcurs câte un an care a trecut de la Marea Unire din 1918.

Pe parcurs alergătorii au fost întâmpinați de conaționali care i-au încurajat pe cei doi protagoniști ai zilei denumite „100 de kilometri pentru 100 de ani”, înscrisă în ciclul manifestărilor dedicate împlinirii anul acesta a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

100k centenar
Cu Elena şi Gheorghiţă Petcu, „autorii” paella de la punctul de alimentare din Cercedilla, la km 65

Levente Ioan Polgar este primul român fără un braț care participă la Ultramaratonul de la Cercul Polar Artic Ultra 6633. Aleargă ultramaratoane montane, stă zeci de ore pe trasee pentru a termina curse care ajung la aproape 200 de kilometri lungime, a traversat România în alergare de la vest la est, de la Jimbolia la Vama Veche, peste 1.100 de kilometri, în fugă. Când nu participă la competiții se antrenează alergând peste 200 de kilometri pe săptămână.

levente polgar

Mihai Sârbu este diplomat al ambasadei de la Madrid, entuziast al sportului, anul acesta a mai alergat pentru România semi-maratonul Edp Rock ‘n’ Roll Madrid Maratón & ½ de la Madrid din 22 Aprilie. Este alergător de anduranță și face parte din Corpul Diplomatic și Consular al României în Spania.

„De fiecare dată când am avut ocazia, am transformat participarea la o cursă din străinătate într-o ocazie de a purta, cu mândrie, însemne ale țării noastre.”

mihai sirbu

„Am avut norocul unic de a fi la punctul de întâlnire a mai multor lucruri, fiecare esenţial pentru proiectul „100 de kilometri pentru 100 de ani”: să lucrez la Ambasada României în Regatul Spaniei în anul Centenarului şi să am partea de întreaga susţinere a doamnei ambasador Gabriela Dancău pentru o marcare inedită a celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, să mă fi apucat de alergare cu mai mulţi ani în urmă şi să fi ajuns la punctul în care să mă înham la o astfel de distanţă şi, nu în ultimul rând, să fi reuşit să aduc la acest eveniment pe un ultra-maratonist român cunoscut pentru susţinerea României şi a unor cauze importante la curse, adică pe Levente Polgar. M-am bucurat pentru fiecare din românii pe care i-am întâlnit pe traseu şi pentru susţinerea pe care am primit-o prin pagina de Facebook a Ambasadei de-a lungul zilei, una din cele mai lungi şi mai frumoase zile de până acum. Îi aştept pe români pe 28 aprilie la Madrid să sărbătorim, tot prin alergare cu însemnele ţării noastre, Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene!” a declarat Mihai Sîrbu pentru RoBarna.

Drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago și în spaniolă Camino de Santiago) este traseul străbătut de pelerini prin diferite țări ale Europei pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob cel Mare din Santiago de Compostela, Spania.

 


Trimite și altora