Înscrierea Certificatului de Nastere Spaniol la Consulatul României

Înscrierea Certificatului de Nastere Spaniol la Consulatul României

Trimite și altora

     Daca copilul tau s-a nascut in Spania, certificatul de nastere este emis de catre statul spaniol. Astfel ca este nevoie de urmarea unei proceduri specifice pentru ca respectivul certificat sa poata fi recunoscut de catre statul român. Procedura se numeste Înscrierea Certificatului de Nastere Spaniol la Consulatul României.

Informatiile din prezentul material se aplica COPIILOR NASCUTI IN SPANIA cu cel putin unul dintre PARINTI DE NATIONALITATE ROMÂNA.

    DACA COPILUL TAU S-A NASCUT IN SPANIA POTI FACE ÎNSCRIEREA CERTIFICATULUI DE NASTERE SPANIOL LA CONSULATUL ROMAN

Copilul nascut in Spania cu ambii cetateni romani este cetatean roman.

Se poate cere nationalitatea spaniola doar dupa 1 an de la nasterea copilului.

Important! Înscrierea certificatului de nastere spaniol la consulatul roman pana in 6 luni este gratuita. Daca se depaseste termenul de 6 luni, taxa consulara este de 155 eur.

      ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA CERTIFICATULUI DE NASTERE SPANIOL SUNT URMATOARELE :

  • CERTICATUL DE NASTERE SPANIOL LITERAL , LEGALIZAT CU APOSTILA DE LA HAGA

sau

  • CERTIFICATUL DE NASTERE INTERNATIONAL – CAZ IN CARE NU ESTE NECESARA TRADUCEREA , NICI APOSTILAREA CU APOSTILA DE LA HAGA
  • CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPOARTE VALABILE (ale parintilor) (+CARTILE DE IDENTITATE – chiar daca sunt expirate, cu dovada de domiciliu (din Romania)
  • CERTIFICAT DE CASATORIE ROMANESC-DACA E CAZUL
  • CERTIFICATUL DE NASTERE AL PARINTILOR- daca unul din parinti e strain, certificatul sau de nastere-original , trebuie legalizat la o misiune consulara a tarii respective, la ministerul de externe al tarii respective sau legalizat cu apostila de la Haga.
  • Dupa legalizare, certificatul de nastere al parintelui cetatean strain(spaniol sau oricare alta nationalitate) trebuie tradus in romana, la un traducator autorizat in Spania si traducerea se legalizeaza cu Apostila de la Haga, la traducatori autorizati in Romania (legalizarea se face la un notar roman) sau la consulat (contra cost-60 euro) daca certificatul este in spaniola si NU in catalana.
  • NIE- dovada de rezidenta
  • HOTARAREA DE DIVORT DACA E CAZUL

     SUGEREZ PARINTILOR NOULUI NASCUT SA SOLICITE LA STAREA CIVILA EMITEREA CERTIFICATULUI DE NASTERE SPANIOL INTERNATIONAL, INTRUCAT ACESTA NU NECESITA TRADUCERE SI APOSTILARE CU APOSTILA DE LA HAGA.

     IN PLUS E MAI MIC   RISCUL GRESELILOR (EX NUME, PRENUME COPIL, PARINTI) DE CATRE FUNCTIONARII STARII CIVILE

     SUGEREZ DE ASEMENEA PARINTILOR NOULUI NASCUT SA VERIFICE CU ATENTIE DATELE COPILULUI SI DATELE LOR PERSONALE PENTRU EVITAREA GRESELILOR .


Trimite și altora

3 Comments on this Post

  1. catalin paunescu

    Buna sear,imi poate raspunde cineva,cum trebuie sa caut certificatul de nastere al fiului meu nou nascut.La consulat mi sa spus sa l caut se site dar nu stiu cum si nu reusesc sa ma pun in contact cu nimeni care m ar putea imforma..Multumesc

  2. Nastase Catalin

    Buna seara! Recent am facut tóate demersurile pe internet ,in vederea obtinerii certificatului de nastere roman! Copilul este nascut aici in Spania(Girona) Avem confirmarea prin mail ca totul este ok! Chiar si o data fiind programati!
    Data este data de catre consulat,nu putem veni asa din scurt! Am anulat o si avem confirmarea!
    Acum nu putem,nu ne lasa,nu apare acea bulina verde pentru a ne reprograma!
    Ce putem face? Nu exista un telefon unde se pot face programari? Se poate merge direct daca cererea este inregistrata?

  3. Pentru situații concrete, dacă contactul online sau telefonic este imposibil, vă recomandăm să mergeți direct la consulat de luni până joi, de preferat după orele 11 când este mai liber. Este cineva la primire căruia îi puteți explica situația dumneavostră și vă poate îndruma. Din câte știm fac toate eforturile să rezolve problemele care apar.

Comments are closed.