Consultanţă Legală – Nadia Irina Fundăţeanu

Bună ziua,

Mă numesc Nadia Irina Fundăţeanu, sunt avocată în exerciţiu la ICAV (Ilustre Colegio de Abogados de Valencia); fac parte din “familia” Efica Abogados formată din doisprezece membri şi ne ocupăm de toate ramurile dreptului. Vin din Bucureşti, unde am absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Româno – Americană. Aici în Spania am diplomă de master în „Drept Administrativ şi Administraţie Publică” de la Universitatea din Valencia şi de master de Avocatură de la ICAV şi Universitatea Valencia. Pentru mai multe informaţii despre CV-ul meu vă invit să intraţi pe pagina bufetului de avocatură.

Mă alătur începând de astăzi unei alte ‘familii’, acceptând cu bucurie invitaţia de a deveni redactor pe teme juridice pentru revista Robarna şi aş dori să mulţumesc din suflet pentru această ocazie. Este o onoare pentru mine să pot împărtăşi cu dumneavoastră o parte din cunoştinţele mele prin intermediul acestei reviste.

Ne apropiem cu paşi repezi de Sfintele Sărbatori Ortodoxe de Paşti şi mulţi dintre noi se pregătesc de călatorie spre ţară pentru a fi aproape de cei dragi. Cunoaştem condiţiile pentru a călători, mai ales când suntem însoţiţi de către minori de naţionalitate română?

În funcţie de circumstanţele noastre personale şi familiare, vom avea nevoie de anumite documente pentru a putea călători fără probleme. Aceste circumstanţe pot fi următoarele, în baza „articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate”:

  1. Minor împreună cu ambii părinţi
  2. Minor împreună cu unul dintre părinţi
  3. Minor împreună cu adult care nu este nici părinte nici reprezentant legal
  4. Minor singur.

1. În cazul în care călătoresc amândoi părinţii împreună cu copilul minor, nu este nevoie decât de documentul de călătorie individual al minorului (paşaport sau carte de identitate) şi documentele de identitate ale părinţilor.
La plecarea din Spania nu există, în mod normal, probleme de călătorie. Problemele apar când se pleacă din România. În viitorul articol vom detalia condiţiile de călătorie pentru fiecare dintre cele trei cazuri restante.

Pentru consultaţii pe cazuri concrete nu ezitaţi să mă contactaţi