Copiii în vizita la libraria Punct din Barcelona

Copiii în vizita la libraria Punct din Barcelona

Trimite și altora


  • Copiii care urmeză cursurile extra-școlare de la parohia Sf. Gheorghe din Barcelona în vizită la librărie
  • Librăria Punct a primit vizita unui grup de copii dintre cei care urmează cursurile extra-școlare de la parohie

Vizita copiilor la librăria Punct de sâmbătă, 14 octombrie 2017, se înscrie în programul manifestărilor culturale organizate de Centrului Cultural RoBarna dedicate românilor din Catalunya. De data aceasta părintele Aurel Bundă, coordonatorul școlii de Duminică de la Parohia Sf. Gheorghe din Barcelona, a însoțit micii vizitatori într-o incursiune pe tărâmul magic al cărților de povești.

Proiecția filmului pentru copii “Fata babei și fata moșului”, care a rulat special pentru ei, a fost un moment în care am înțeles din nou utilitatea și în acelați timp urgența acestui tip de acțiuni. Dialogurile din film, cu sunet original în limba română, s-au dovedit dificil de urmărit de către micuții care au avut reale dificultăți în a le înțelege. Părintele Bunda, cu multă răbdare, a explicat pentru fiecaruia în parte noțiunile care nu le erau familiare.


dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


La fel cum exercițiile fizice și alimentația sănătoasă ne întăresc și ne desăvârșesc corpul, cărțile sunt un instrument în dezvoltarea unei metode de călire psihologică pentru persoanele de orice vârstă. Deseori, cărțile pe care ni le citesc părinții în copilărie ne formează modul de gândire și felul în care privim lumea. Cu atât mai mult în diaspora unde copii urmează cursurile școlare în limba spaniolă, trebuie să facem eforturi la care nu ne-am fi gândit pentru educația lor până nu este prea târziu.

copii libraria punct
foto: MYK Studio

Istoriile îi învață pe copii să fie curajoși și buni la suflet, le formează valorile generale, îi ajută la delimitarea corectă a priorităților și la înțelegerea mai bună a propriei persoane și a lumii din jur. La rândul lor arată entuziasm și interes pentru cărțile expuse pe rafturile dedicate lor. “Mi se umple inima când văd librăria plină de copii. Înseamnă că avem o șansă de a le insufla dragostea către cuvântul tipărit” a spus Ani Dumitru, unul dintre organizatori.

Părintele Aurel Bundă care s-a desprins cu greu de secțiunea dedicată cărților de istorie: “Mulțumim foarte mult pentru invitație și pentru felul în care am fost primiți, unde sunt doi puterea crește, așa se zice. Mă bucur că există o librarie românească in diáspora. În felul acesta contribuim cu toții la educația copiilor, să nu uite limba română. La școala duminicală de la biserică aceasta este principala noastră preocupare iar faptul că există o librărie în Barcelona ne ajută în lucrul cu copiii înscriși”.

libraria punct barcelona
foto: MYK Studio

La sfârșitul vizitei copii s-au bucurat de tratația pe care sponsorii acțiunii le-au oferit-o, tortul elaborat de Pasteles Caseros și gustările de la Mercatrom au făcut deliciul tuturor. Fiecare a plecat cu cadouri de la librăria Punct, integrame și linguri de lemn decorative.

A fost încă un moment în care Librăria Punct din Barcelona își demonstrează utilitatea, planurile pentru viitorul copiilor născuți aici trec toate prin datoria noastră de a le aproapia limba română și tradițiile la care ținem cu toții.


Trimite și altora