Ce se întâmplă în Germania?

Ce se întâmplă în Germania?

Trimite și altora


Noul plan de apărare civilă, adoptat miercuri, cere cetăţenilor germani să facă provizii de apă şi hrană. Face referinţă la reluarea serviciului militar obligatoriu. Ştiu ceva oficialii germani ce nu ne spun?

Hrană pentru zece zile şi apă pentru cinci. Medicamente, bani numerar, economie de energie. Sunt ordinele Guvernului de la Berlin, cuprinse în prima revizie a strategiei de protecţie civilă luată în discuţie de la sfârşitul războiului rece, aprobată miercuri de Consiliul de Miniştri. Ce se întâmplă atât de grav încât Merkel să activeze toate alarmele? Ce ne ascunde Germania?

După atacurile din luna iulie în trenul de Wurzburg şi în oraşul Ansbach, Germania a început să realizeze că avea deja duşmanul în casă. A întărit în primul rând dispozitivele de securitate, a înăsprit legile privind străinii şi a început revizia conceptului de protecţie civilă. Ziarul Bild a avut acces la proiectul care a fost dezbătut săptămâna aceasta. În documentul de 69 de pagini, Ministerul de Interne german propune marirea rezervelor de vaccinuri esenţiale şi antibiotice, măsuri de facilitarea distribuţiei de energie în cazuri de necesitate, instituirea unei unităţi specializate pentru combaterea delictelor cibernetice şi, printre alte câteva măsuri, stabilirea unui serviciu pentru alertarea cetăţenilor despre pericole iminente prin radio, televiziune, sirene, alarme, anunţuri în mijloacele de transport, mesaje de urgenţă pe internet.

Acum câteva zile aflam din presa germană că responsabilii planificau să ceară cetăţenilor să facă provizii de apă şi alimente pentru 14 zile. După cum recomandă Oficiul de Protecţie a Cetăţeanului şi de Ajutor în Catastrofe, ar trebui să existe în fiecare casă, pentru fiecare cetăţean, 5 kilograme de pâine, paste şi cartofi, 3,5 kilograme de făină şi fructe conservate, ouă, 2 kilograme de produse din peşte conservat şi 28 de litri de apă. Pentru orice eventualitate.

Însă, ce ar putea să se întâmple? Se pregăteşte centrul Europei pentru un atac terorist de mari dimensiuni sau se apropie o catastrofă, naturală sau nucleară, despre care noi, toţi ceilalţi, nu ştim nimic? Plănuieşte o altă mare putere mondială să invadeze Germania? Suntem pe picior de război? Situaţia arată îngrijorător. Planul incorporează de asemenea măsuri pe care Guvernul ar trebui să le ia pentru a garanta apărarea şi aprovizionarea populaţiei în caz de agresiune la scară largă, o posibilă otrăvire a apei sau absenţa curentului electric.

Aceste măsuri, luate în vederea întăririi securităţii germanilor, încă nu au fost comentate la nivel oficial de nimeni şi ridică mari semne de întrebare. Cei care trăiesc bântuiţi de spaima că lumea se află deja la limita dezastrului iau din ce în ce mai mult în serios ameninţările subânţelese din mesajul germanilor. Mişcările cancelarului Merkel şi ale asociaţilor săi, deloc liniştitoare, alimentează deja teorii conspiraţioniste cu un subiect comun: că germanii ştiu ceva ce noi nu ştim. Şi că nu arată deloc bine.

 


Trimite și altora