Retinute 31 persoane calatorind cu certificate PCR false spre Romania la granita spaniola

Trimite și altora


Poliția spaniolă a reținut vineri în La Jonquera (Girona), la ieșirea din Spania spre Franța, un grup de 31 de persoane care călătoreau spre România justificând voiajul cu certificate PCR false, conform unui comunicat al corpului de securitate spaniol dat publicității astăzi.

Investigația a fost inițiată la cererea corpului de poliție francez care susține suspiciuni rezonabile că certificatele PCR prezentate de pasagerii din autocarul cu destinația România ar fi false. Autobuzul a fost reținut iar pasagerilor li s-au luat declarații.

În dimineața de vineri, 26 martie, francezii au întors din drum la granița franco-spaniolă un autocar în care călătoreau spre țară 31 de persoane care „au prezentat la control certificate negative Covid obținute în urma unor teste PCR obligatorii falsificate, emise de mai multe laboratoare”.

Agenții au confirmat cu laboratoarele că niciunul dintre codurile qr nu corespundea cu cel al emisorului sau era asociat altei persoane, drept pentru care au arestat cele 31 de persoane din autobuz ca prezumtivi autori ai delictului de falsificare de documente.

Autobuzul a fost întors din drum iar persoanele reținute au fost puse în libertate sub control judicial, în perspectiva previzibilă a repercusiunilor legale.

Comunicatul oficial nu face public compania căreia îi aparține autocarul și de moment nu se precizează nimic despre o eventuală implicare a vreunei agenții de transport în presupusul delict de falsificare de documente.


Trimite și altora