Proiectul ‘Scoala de Sambata’ demarat de Ambasada de la Madrid

Proiectul ‘Scoala de Sambata’ demarat de Ambasada de la Madrid

Trimite și altora


Sâmbătă, 8 octombrie 2016, Ambasada României în Regatul Spaniei a deschis porțile „Școlii de Sâmbătă” pentru copiii români din Comunitatea Madrid.

Micii participanți au realizat o călătorie imaginară în România și au sărbătorit „Ziua Recoltei” însușindu-și noțiuni noi despre anotimpul toamnă, despre vreme, despre bogăția recoltelor și modul tradițional în care acestea sunt preparate și conservate în bucătăria românească.

satelit televizor

La final, a fost organizat un concurs de ghicitori după care micii participanți au fost invitați să pregătească și să deguste o salată din fructe de toamnă.

În această primă aventură a cunoașterii, copiii au avut alături personalul Ambasadei și au fost îndrumați de doamna Carmen Pogonici, profesor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Comunitatea Madrid.

Copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani sunt așteptați și sâmbăta viitoare, 15 octombrie, la un nou curs cu tematică artistică, în cadrul căruia vor desluși tainele artei colajului.

...

„Școala de Sambata” este un proiect al Ambasadei României la Madrid derulat cu sprijinul cadrelor didactice de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din zona Comunității Madrid și a mai multor profesioniști români din aceeași zonă.


Trimite și altora