Madrid – Targ de Iarna la Ambasada

Madrid – Targ de Iarna la Ambasada

Trimite și altora


  • Târgul de Iarnă se desfășoară Duminică 9 decembrie la Madrid în sediul Ambasadei României din Avda Alfonso XIII 157, 28016
  • Expun artizani români din Spania
  • Se vor desfășura evenimente culturale

Târg de Iarnă şi evenimente culturale la Ambasadă

Programul cultural va începe la 15:30 cu vernisajul expoziţiei de pictură „Din dragoste pentru oameni şi artă” de Florian Ştefan, unul din artiştii plastici selecţionaţi în 2018 pentru cea de-a 53-a ediţie a „Premiului Regina Sofia de pictură şi sculptură”.

Seria evenimentelor continuă, la 16:30, cu lansarea revistei „Kryton” de cultură pentru românii de pretutindeni, fondată de Gelu Vlaşin şi Cornel Drînovan în cursul acestui an şi editată de Asociația Culturală Orizonturi Românești.

De la 17.00, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, prin preşedintele Gelu Vlaşin, va prezenta antologia „Cercul poeţilor” (vol. II), publicată la Editura Colorama (Cluj Napoca) în 2018, în prezenţa celor 5 poeţi publicaţi (Eugen Barz, Rodica Alina Carceanschi, Marin Dumitrescu, Dragoș Popa şi Mioara Rîșnoveanu).

De la 17:30, cei prezenţi vor asista la o prezentare de costume populare româneşti, organizată de Roxana Irimia şi Elena Ninerica.

Odată cu lăsarea serii, la ora 18:00, va începe programul de colinde, cu Cristina Vlaşin, acompaniată de Alex Mercaş (chitară) şi Stelian Coteț (percuție).

targ de iarnaColindele continuă de la 18:30 cu grupul AMON (Elena Ninerica, Macedon Botârlă şi Ion Anghel) şi cu grupul de copii Do.Re.Mi, care au urmat cursurile de chitară gratuite oferite de Elena Ninerica şi găzduite de Ambasadă de-a lungul acestui an. AMON şi Do.Re.Mi vor reprezenta România la festivalul internaţional de colinde organizat de Primăria Madrid, Districtul Chamartín, pe 15 decembrie.

În tot acest timp, într-un spaţiu separat al Ambasadei, mai mulţi artizani români din Spania îşi vor expune produsele, în cadrul unui Târg de Iarnă.

Cu acest prlej Ambasada României în Regatul Spaniei marchează apropierea sărbătorilor de iarnă printr-un Târg de Iarnă la care vor expune mai mulţi artizani români din Spania şi o serie de evenimente culturale, care vor avea loc la sediul Ambasadei (Avda. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid) în după-amiaza zilei de duminică, 9 decembrie 2018, în intervalul orar 15:00-20:00.


Trimite și altora