Tren de mare viteză AVE Granada – Madrid disponibil de maine

Tren de mare viteză AVE Granada – Madrid disponibil de maine

Trimite și altora


  • AVE (Alta Velocidad ferroviaria Espana) ajunge la Granada începând de mâine.
  • Se scurtează cu o oră durata legăturii pe calea ferată Granada – Madrid

Noul traiect de 122 de kilometri ai trenurilor de mare viteză intră se dechide comercial în această săptămână și este destinat să conecteze Granada la rețeaua feroviară de mare viteză spaniolă (AVE) de 3.100 de kilometri de linie de cale ferată de mare viteză, a doua ca mărime din lume.

Segmentul dat în folosință a presupus construirea a șapte tuneluri, unul dintre ele de 3,3 kilometri, și 31 de viaducte. Între acestea se găsește al doilea cel mai lung viaduct dintre toate cele existente în rețea, urmând după cel de pe linia Sevilla-Cadiz peste râul Guadalete.

Particularitatea excepțională a construcției viaductului constă în principal în motivația medio-ambientală a proiectării sale la amplitudinea necesară protejării unei zone agricole, începe la ieșirea dintr-un tunel și trece peste livezile de măslini din zona Peña de los Enamorados.

Conexiunea de 122 de kilometri care intră în rețeaua feroviară miercuri scurtează durata legăturii între Granada și Madrid cu o oră. Prețul întreg anunțat este de 80 de euro pentru parcursul Granada – Madrid.

Renfe AVE (Alta Velocidad Española) este marca comercială utilizată de operatorul feroviar Renfe pentru trenurile de mare viteză de clasă superioară. Sunt trenuri care circulă cu viteze de 310km/oră pe traiecte de mare distanță.

La inauguraraea lor în 1992 toate trenurile de mare viteză erau denominate AVE. Astăzi există și alte servicii de mare viteză, cum sunt Alvia sau Avant cu caracteristici particulare dar cu viteze comparabile.

În 16 Iulie 2006 trenul cu indicativul 103.002 al RENFE stabilea recordul de viteză pentru Spania (fără călători) de 403,7km/oră.

 


Trimite și altora