Cutremur la FIFA

Cutremur la FIFA

Trimite și altora

Sase oficiali FIFA au fost arestati, miercuri dimineata, intr-un hotel de lux din Elvetia, fiind acuzati de primirea unor spagi de milioane de euro.

Ancheta a fost demarata de procurorii americani, care urmaresc neregulile din fotbal incepand cu 1990.

Deocamdata nu se cunosc toate persoanele arestate, singurele variante prezentate de presa internationala fiind Eduardo Li, Jose Maria Marin, Jeffrey Webb (vicepresedintele FIFA) si Eugenio Figueredo. De asemenea, New York Times mentioneaza ca in total 14 persoane au fost puse sub acuzare in acest caz.

Oficialii FIFA au fost treziti din somn la primele ore ale diminetii, insa nu au fost scosi din hotel cu catuse la maini, fiind asteptati chiar si sa se schimbe si sa se spele.
La iesirea din hotel, politistii elvetieni au avut cu ei doua genti in care se presupune ca s-ar afla probe.

Autoritatile din Elvetia au mentionat, intr-un scurt comunicat de presa, ca cele sase persoane ar putea fi extradate in SUA, unde vor fi judecati. Din cate se pare, ingineriile financiare se ridica la 100 de milioane de euro.

Vestea reprezinta insa un adevarat cutremur pentru fotbalul mondial, in conditiile in care vineri vor avea loc alegeri pentru stabilirea noului presedinte.

In ultimii ani, FIFA a fost implicata in mai multe scandaluri de coruptie, existand numeroase suspiciuni in privinta modului in care au fost impartite anumite competitii.


Trimite și altora