Diaspora a sărbătorit Ziua Nationala la Parets de Valles- Barcelona

Diaspora a sărbătorit Ziua Nationala la Parets de Valles- Barcelona

Trimite și altora

Diaspora a început celebrarea Zilei Naționale a României cu manifestarea ”La mulți ani România“ de la Parets de Valles- Barcelona

Ziua Națională a României a început să fie sărbătorită cu trei zile mai devreme, duminică, 27 noiembrie 2016, cu serbarea de la Parets del Valles – Barcelona.

Pentru românii aflați departe de țară această zi specială este un prilej de bucurie și de aduceri aminte. Dorul de casă este pentru ei mai pronunțat în această zi, în care cu toții găsesc pretextul ideal pentru a se întâlni și a-și împărtăși trăirile.

satelit televizor

Astfel, duminică 27 octombrie, aproximativ 400 de membri ai comunității au participat la evenimentul “La multi ani Romania!” organizat de Asociația de Difuzarea Culturii din Parets de Valles unde președinta Stela Vidrascu s-a întrecut pe sine. După primul moment emoționant în care cu toții am intonat Imnul României, Corina Oproaie și Elena Buldum au recitat din peziile scrise de ele dar și din ale poeților români.

Cei prezenți au asistat la un spectacol unde au urcat pe scena artiștii invitați din țară, interpreți de muzică populară: Violeta Popa si Nicușor Ioniță, din Republica Moldova – Angela Mocanu dar și dintre cei stabiliți aici, în Catalunya : Elena Bosînceanu, Carmen si Carla Mezea, formația Plai Moldovenesc.

La Expoziția de artizanat organizată de Robarna s-au oprit rând pe rând participanții pentru a admira clopurile, iile, maștile tradiționale românești din diferite zone ale țării.

linguri
foto: robarna.com

Lingurile pictate de copii de la Parohia Ortodoxă din Sabadell au fost punctul de atracție al unei acțiuni punctuale pentru sprijinirea activității școlii de duminică. De asemenea un real succes l-a avut expoziția de icoane sculptate în lemn de Daniela Sălăgean din Republica Moldova. Mâncare tradițională românească a fost oferită de “La Baciu” constând gustări românești gratuite (șuncă, mușchiuleț afurmat, cârnați etc).

Sponsorii evenimentului: MaxDSS Barcelona, Digi Mobil, Atlassib, Mercatrom, Gerovital, Cristian Finance, DJ Gabi, au oferit la tombolă premii  atractive.

Din partea autorităților locale catalane a participat Miguel Perez Rodriguez, consilier Cultura si Educație din cadrul Primariei de la Parets de Valles

perez consilier cultura parets
foto: robarna.com

Parteneri media:
RoBarna si Valles Visio


Trimite și altora