1 Decembrie, Barcelona românească ortodoxă și-a cantat bucuria

1 Decembrie, Barcelona românească ortodoxă și-a cantat bucuria

Trimite și altora

Corul Bărbătesc al parohiei Sfântul Gheorghe din Barcelona a susținut duminică, 27 noiembrie 2016, un concert în cadrul manifestării dedicate Zilei Naționale a României desfășurată la biserica parohiei din Calle Alella.

Manifestarea care se include în seria sărbătorilor dedicate Zilei Naționale a României din Diaspora, desfășurată sub îngrijirea preotului Aurel Bundă. A fost demonstrația atașamentului față de culorile drapelului național a unei comunități românești din ce în ce mai numeroasă și mai implicată în activitățile pe care le desfășoară.

la multi ani romania 2016
Pâinea românească, Ziua Națională 2016 / foto:robarna.com

A fost doar unul dintre punctele de interes al evenimentului pe care parohia l-a organizat și la care au evoluat de asemenea și Corul de Copii.

În Biserică au răsunat cântecele „Treceți batalioane române carpații”, „Ștefan, Ștefan domn cel mare” și „Marșul lui Iancu” cântate de Corala Bărbătească, iar corul de copii a interpretat „Doamne, ocrotește-i pe români”, „Noi suntem români”, „Drum bun, drum bun toba bate”, „Cântă cucul bată-l vina”, „Nu uita că ești român”, Frumoasa e țara mea” și cu poezii patriotice recitate din sufletul lor curat. Copiii au fost îndrumați de Liliana Bundă și de profesoarele Mădălina Alina Silion, Diana Chiriac.

corul de copii barcelona
Corul de copii al parohiei Barcelona / foto: robarna.com

Portul românesc popular se dovedește a fi, din ce în ce mai des, straiul pe care, mici și mari, îl asociem cu sărbătorile noastre, indiferent unde am trăi.

barcelona ortodoxa
Agapa la Parohia Ortodoxă din Barcelona /1 Decembrie; foto:robarna


Trimite și altora